HBO Max komt met documentaire over Tiger Woods

Tiger Woods kennen we allemaal. Woods is bekend als één van de beste golfers aller tijden, zo niet de beste. Op dat wereldniveau kwam hij niet zomaar. Een jeugd die volledig in het teken stond van sport ging er aan vooraf. Het was mede dankzij de golfer dat golf een echte wereldsport werd, waar steeds meer aandacht naar uitging.

Die aandacht bracht ook andere dingen met hem mee. De golfer werd niet langer alleen bekend vanwege zijn golfprestaties. Wereldwijd kwam hij ook ter sprake door zijn vele vreemdgaan en de talloze affaires die hij er op nahield. Over dit alles gaat de HBO-documentaire Tiger.

Tiger Woods

Van eerste golfbal tot heftige affairezaak

De HBO-documentaire zal gaan bestaan uit twee delen en begint bij de jeugd van de sportheld. Zijn lange carrière en alle ups en downs zullen aan bod komen. Hij vertelt niet zelf over zijn ervaringen, maar wel komen er veel mensen uit zijn persoonlijke omgeving aan het woord. Denk aan zijn vroegere caddy, aan een vriend, zijn eerste liefde, maar ook aan Rachel Uchitel. Sport- of entertainmentliefhebbers die de affairezaak van Tiger Woods destijds volgden, zullen die naam maar al te goed herkennen. Rachel Uchitel was namelijk de minnares waardoor de hele affairezaak tegen Tiger in gang werd gezet.

 

Interessante documentaires om te kijken

ii”What goes up, must come down,” is een bekend gezegde. Dat geldt in dit geval niet alleen voor een golfbal, maar ook voor de carrière van Tiger Woods. Tiger zal 10 en 17 januari op HBO Max te zien zijn.

Ben jij fan van sport-documentaires, dan is Whatever It Takes over de loopbaan en het leven van Max Verstappen ook een aanrader. In het nieuwe jaar is er overigens nóg een opmerkelijke documentaire die z’n opwachting maakt. Over de carrière van rapper Snelle is namelijk een Netflix Original documentaire in de maak. Genoeg om naar uit te kijken dus.