Een celstraf van zeven jaar door een fotoshoot in Turkije

In de Hagia Sofia moskee in Istanbul liet Marisa Papen zich zonder een doekje fotograferen in 2018. Voor veel mensen een heilige plek en het werd ook niet in dank afgenomen dat het Belgische model zichzelf zonder kleren liet zien.

Daarnaast was zij ook zonder kleren te zien op een Turkse vlag. In de aanklacht wordt gezegd dat het een vernedering van de soevereiniteit van de staat is. Er is een aanklacht ingediend voor twee tot zeven jaar celstraf voor het beledigen van de soevereiniteit van de staat en obsceniteit.

Het is overigens niet makkelijk om op zo’n plek foto’s te maken zonder dat iemand het door heeft. Volgens Marisa Papen waren er verbazingwekkend veel camera’s in het gebouw. Binnen enkele seconden moesten de foto’s gemaakt worden, maar dat bleek de eerste keer niet gelukt te zijn.

De tweede keer lukte dit wel en Marisa probeert iets duidelijk te maken met deze foto’s. “De controversiële foto’s zijn een schreeuw om verandering”, aldus Marisa. Ze wil dat iedereen gaat nadenken voor zichzelf. Door naakt te poseren op deze bijzondere en heilige plekken, wil zij juist iets losweken bij mensen. In Turkije is dat in ieder geval gelukt, maar er zijn verschillende mensen die het daar niet zo mee eens zijn.

Marisa Papen zonder kleren op controversiële plekken

Het is niet de eerste keer dat Marisa Papen zoiets doet en het zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn. Nadat Marisa zonder kleren had geposeerd bij de Klaagmuur in Jeruzalem, kreeg zij ook verschillende problemen om de oren. De fotoshoot in de tempel van Karnak in Egypte had echter wel de meeste gevolgen. Hierdoor belandde het Belgische model zelfs een nacht in de cel. Zij heeft in ieder geval wel veel over voor een fotoshoot. We zagen Marisa laatst ook zonder kleren tussen de haaien zwemmen. Dat leverde wel hele vette plaatjes op.