Thomas Shelby in de eerste aflevering van het laatste seizoen

In de eerste aflevering van het zesde seizoen nemen we een sprong in de tijd. We zien hoofdpersoon Thomas Shelby (wederom gespeeld door Cillian Murphy) vier jaar verder dan waar we gebleven waren. Hij bevindt zich op Ile Miquelon. Hoewel het al enigszins verrassend was dat we de beste man hemzelf hier Frans hoorden spreken, waren fans nog meer van hun stoel geblazen toen Tommy een plekje aan de bar bemachtigde en een drankje bestelde.

Hij ging namelijk niet voor een glas whisky, zoals hij dat in The Garrison vaak deed, maar voor iets veel veiligers. Thomas Shelby bestelde een glas water. Ja, je leest het goed. Op Twitter lieten vele Britse kijkers in februari al weten verbaasd te zijn. 

Wat blijkt, hij heeft al vier jaar lang geen druppel alcohol aangeraakt. Thomas Shelby zegt zelf het volgende in de show: “I have become a better man. I now realise that whiskey is just fuel for the loud engines inside your head.”

Of Tommy het volhoudt om heel het seizoen van de whisky af te blijven, dat is nog maar de vraag.

Na seizoen 6 komt er een Peaky Blinders-film

Het zesde seizoen is tevens het laatste seizoen van de populaire Britse serie Peaky Blinders. Baal jij dus een beetje dat er een einde aan de show komt? Niet getreurd. Het verhaal van de bende uit Birmingham gaat gewoon verder. De maker van de show, Steven Knight, onthulde onlangs dat het verhaal van Peaky Blinders doorgaat tot aan de Tweede Wereldoorlog. Dit keer zal het niet te zien zijn in de vorm van een serie, maar in een nieuwe Peaky Blinders-film.