Ga je lekker met je familie of vrienden uiteten maar heb je eigenlijk alle goede restaurants wel een keer gezien? Of neem je binnenkort je partner mee uit eten en wil je diegene verrassen met iets nieuws? We’ve got you.

ARCA Amsterdam

ARCA Amsterdam is een restaurant en bar in het Art’otel, tegenover het Centraal Station. Het is een restaurant dat zich richt op de Portugese keuken. Portugese chef Henrique Sá Pessoa (de derde check-kok in de Portugese geschiedenis die twee Michelin-sterren krijgt voor zijn restaurant Alma) is de mastermind achter het concept en werkt samen met chef-kok Ricardo Pereira. ARCA betekent schatkist in het Portugees en dat is ook het concept achter het restaurant. Het menu is gebaseerd op de oude handelsroutes van Portugal, bestaande uit traditionele gerechten met een moderne twist en Aziatische smaken en kruiden. Ook worden de gerechten aangevuld met Aziatische invloeden en maakt de keuken van ARCA een absolute aanrader.

arca amsterdam restaurant

Naast de reguliere keuken kun je ook bij ARCA terecht voor een wat lichtere maaltijd. In de bar bieden ze een mix aan van Petiscos (bij- of voorgerechten) en grotere gerechten die beide erg geschikt zijn voor bij een wijntje of cocktail. Het restaurant is gelegen aan de Martelaarsgracht 5 te Amsterdam. Check de menukaart van ARCA Amsterdam hier.

 

REM Amsterdam

Bestaande uit drie verdiepingen is het REM Amsterdam op zichzelf al een hele ervaring. REM heeft een bar, restaurant en een rooftop waar je onder genot van een lekkere cocktail of wijn kunt genieten van een fantastisch diner. Het restaurant heeft de naam REM niet zomaar gekregen. REM staat voor Reclame Exploitatie Maatschappij, een eiland-platform dat in de jaren 60 op negen kilometer van de kust bij Noordwijk lag. Op dit platform is de basis gelegd voor de commerciële televisie zoals we dat tegenwoordig kennen. In 2021 is het platform door Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes omgezet naar het huidige REM restaurant. REM is gelegen in de Nieuwe Houthaven in Amsterdam en kijkt uit over het prachtige water.

REM Amsterdam

Het menu bestaat uit voornamelijk uit comfort food en er is voor iedereen wat lekkers te krijgen. Je kunt zowel van de kaart bestellen of je laten verassen door chef-kok Bobby Rust met een vier, vijf of zes gangen menu. Ook in de bar en op de rooftop kun je heerlijk genieten van een lunch of verrassende bites bij een lekker drankje. REM Amsterdam is gelegen aan Haparandadam 45-2 te Amsterdam en je kunt hier alvast het menu van REM Amsterdam bekijken.

rem_restaurant_280713517_168424198901739_7217574883662202233_n

Helling 7

Gebouwd in een oude werfkantine is restaurant Helling 7 te vinden. In dit restaurant wordt intuïtief gewerkt met vuur en wordt het eten in een open keuken bereid. De producten voor de gerechten zijn van het lokale seizoen en naast een heerlijk diner is er bij Helling 7 ook plek voor een grotere groep of feest. Helling 7 staat ervoor om te laten zien hoe fantastisch en simpel er heerlijk eten gemaakt kan worden op houtvuur. Mooie ingrediënten worden geweldige gerechten en worden in de open keuken op vuur bereid.

Helling 7

Als je op zoek bent naar een restaurant met een goede sfeer, warmte en veel gezelligheid is Helling 7 hét restaurant voor jou. Het restaurant is gelegen aan de Melissaweg 57 te Amsterdam en hier kun je voor het gemak alvast een kijkje nemen op het menu.

Sfeer helling 7

Larette

Het pas-geopende restaurant Larette is gelegen in Amsterdam-Oost. Van koffie en lunch tot borrels en een groot diner: alles is mogelijk in het restaurant en bar, geïnspireerd op het Meatpaking District in New York. De eigenaren van Larette zijn oude jeugdvrienden. De naam van het restaurant is dan ook een combinatie van de voornamen: Laurence, Rex en Texas. De drie vrienden zijn samen opgegroeid in Amsterdam en delen de passie voor de hospitality sector. Het is een kleine locatie met een gezellige sfeer die doet denken aan New York.

larette_amsterdam_274646266_692146188473628_1847467893872612595_n

Het menu is erg divers wat het een toegankelijke plek voor iedereen maakt. Je kunt genieten van een heerlijke melting pot, huisgerookte zalm of een T-Bone steak, maar er zijn nog veel meer gerechten om te bestellen. Neem alvast een kijkje op de website van Larette voor het menu. Naast het lekkere eten kun je ook genieten van heerlijke van een drankje in de Manhatten-cocktail bar. Of je nu houdt van een grote of kleine hap, in deze New York-style restaurant en bar is voor iedereen wat lekkers te vinden. Larette Restaurant en Bar is gelegen aan de Veelaan 15 te Amsterdam.

Larette Amsterdam