Peaky Blinders is razend populair in Birmingham

Het ziet er naar uit dat er een Peaky blinders themapark aankomt. Naar verluidt hopen ambtenaren in Birmingham dat de stad kan kapitaliseren op de fans en hun liefde voor de populaire serie. Neil Rami, CEO van de West Midlands Growth Company zei: “Dit jaar werken we uitgebreid aan een campagne die zich richt op de grote impact van de hitserie en de West Midlands.” Hij voegde eraan toe: “Het zou een goed idee zijn om iets permanents te doen voor bezoekers en om de aankomende Peaky Blinders film te vieren, we hebben daarom een haalbaarheidsonderzoek gestart om te onderzoeken of een nieuwe ervaring of attractie rendabel zou zijn.” Leidinggevenden bij het bedrijf en Visit Birmingham willen ook graag profiteren van de ontzettende populariteit van de show, aangezien er een Peaky Blinders-film in ontwikkeling is.

Peaky Blinders Thema park

De overstap naar de filmwereld

De film is geschreven door showrunner Steven Knight, en bevat Cillian Murphy als misdaadbaas Thomas Shelby en Paul Anderson als zijn broer Arthur. De film is gebaseerd op de originele tv serie en volgt de Shelby’s en hun groeiende ambitie naar macht tussen de twee wereldoorlogen. In 2022 zei Cillian Murphy dat “het script bijna af was” en voegde daar aan toe “Ik heb het script nog steeds niet gelezen, maar dat is natuurlijk wel het plan, we willen het verhaal voort te zetten, maar in de filmwereld in plaats van op de televisie.”

En hoewel de film nog geen publicatiedatum heeft, lijkt het bijna gegarandeerd dat de ambtenaren in Birmingham zullen aandringen op de opening van het voorgestelde Peaky Blinders themapark zodra de film in de bioscopen te zien is. Misschien hopen ze dat fans van de show weer massaal terug zullen keren naar de stad, zoals ze ook deden toen Peaky Blinders werd uitgezonden van 2013 tot 2022. Zo was er in 2019 zelfs een festival georganiseerd gebaseerd op de serie, met vele leden van de cast die ook op het evenement in Digbeth verschenen.