Wooncontainer met een budget van 2000 euro

Er wordt vaak genoeg geschreven over de zogenaamde tiny house. De afgelopen jaren hebben deze woning een enorme groei in populariteit gekend. Nederland kent steeds meer mensen die een eigen project beginnen en een tiny house bouwen. Naast de tiny houses zijn er nu ook de containerwoningen. Hierbij wordt een container omgebouwd tot mini-woning. De container die we nu tegen zijn gekomen is wel heel bijzonder.

 

Een man uit Texas  had een budget van 2200 dollar, dat is omgerekend zo’n 2000 euro. Hij kreeg de taak opgelegd om een oude zeecontainer om te bouwen naar een woning. Deze moest van alle gemakken voorzien zijn en dat is meer dan gelukt. De man heeft, ondanks het krappe budget, een heel fijne woning neer weten te zetten.

De wooncontainer is voorzien van een slaaphoek, keuken met een wijnkoelkast, badkamer, woonkamer en – als kers op de taart – een dakterras. Letterlijk alles wat je nodig hebt heeft deze wooncontainer. En dat met een budget van 2000 euro. Misschien leuk als volgend klusproject?

tiny home