Peaky Blinders is razend populair

Voordat we het kunnen hebben over de Peaky Blinders-film, eerst even een opfrisser over de serie. Het verhaal begint in 1919, net na de Eerste Wereldoorlog. Thomas Shelby en zijn broers keren terug naar Birmingham nadat ze in het Britse leger hebben gediend. De Peaky Blinders, de bende van Thomas Shelby, heersen over Birmingham. Maar omdat hij zijn imperium wil uitbreiden moeten ze iedereen stoppen die hen in de weg staat. Elk seizoen zit er wel weer een hobbel in de weg. Zo verschijnen er criminele rivalen, bolsjewieken, de politie en de IRA.

Steven Knights plan

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat er na het zesde en laatste seizoen nog een film zou komen. ” Ik kan zeggen dat mijn plan vanaf het begin was om Peaky Blinders te beëindigen met een film. En dat gaat gebeuren”, vertelde de maker van de serie, Steven Knight, tegen Deadline.

Daarnaast gaf Cillian Murphy, de acteur van Tommy Shelby, een update over de voortgang van de film. Zo zei hij in een interview met Today FM dat het script behoorlijk ver was. “Het plan is om een film te maken en het verhaal voort te zetten, maar in de filmwereld in plaats van op de televisie. Het televisiegedeelte van het verhaal is af. Als er meer verhalen te vertellen zijn, ben ik erbij. Ik heb het alleen nog niet gelezen, maar het is blijkbaar dichtbij”, aldus Cillian Murphy.

Wat kunnen we van de film van Peaky Blinders verwachten?

Hoewel Cillian Murphy zei dat het dichtbij was zouden we waarschijnlijk nog even moeten wachten op het resultaat. Zo zei Steven Knight tegen de Britse krant The Mirror dat hij zich niet wil laten opjagen en iets moois wil neerzetten. De Peaky Blinders-film gaat op z’n vroegst in 2024 in première. Wel zou hij al plannen maken met film- en televisiestudio in Digbeth, Birmingham. Digbeth is samen met Small Heath de wijk waar ook de echte Peaky Blinders rondliepen. Dus je kan zeggen dat de Peaky Blinders thuiskomen voor de film.

Naast dat de film op een waargebeurd verhaal uit de Tweede Wereldoorlog gebaseerd zou zijn, is er weinig bekend over het plot. Hetzelfde geldt voor de cast. Als we Knight mogen geloven, zouden een aantal oud bekende terugkeren en ook wat nieuwe gezichten verschijnen. Maar hier moeten we nog even op wachten.