Wat zijn de meest gestreamde series van vandaag?

Op dit moment zijn er aardig wat series hot and happening. Dit betekent dat veel mensen de series kijken en aan elkaar aanraden. Wij zetten de populairste series hieronder op een rij.

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Deze Netflix serie is gebaseerd op de Milwaukee Cannibal, beter bekend als Jeffrey Dahmer. Hij heeft 17 slachtoffers, vooral jongemannen met een donkere huidskleur, vermoord in meer dan 10 jaar. Hoe komt het dat de politie er zo lang over deed? Dat zie je in de serie.

De rol van Dahmer wordt vertolkt door Even Peters (X-men). Verder spelen Richard Jenkins (The Shape of Water) en Molly Ringwald (The Breakfast club) de ouders van Jeffrey en kruipt Niecy Nash (Reno 911!) in de huid van Glenda Cleveland, de buurvrouw van de seriemoordenaar.

Ondanks al het succes van de serie is er ook veel kritiek. Zo zou Netflix geen niks gemeld hebben bij de nabestaanden en vinden veel kijkers het te ver gaan en traumatiserend. Ook is het erg onduidelijk wat allemaal waargebeurd is en wat niet. Slachtofferhulp vroeg zelfs Netflix de serie te verwijderen. De streamingsdienst gaat niet in op het verzoek en laat crime serie gewoon staan. Goed nieuws dus voor de mensen die het nog willen kijken.

 

House of the Dragon

De HBO serie House of the Dragon speelt zich 200 jaar voor Game of Thrones af. De prequel gaat over de succesvolle Targaryen-dynastie en hun strijd om de troon. Als de huidige koning Viserys I zijn opvolger moet benoemen, kiest hij voor zijn dochter Rhaenyra. Hiermee doorbreekt hij de traditie, maar wanneer hij een zoon verwekt en zijn dochter de titel laat houden, ontstaat er een familieruzie die alleen kan worden uitgevochten met draken.

De serie maakt zo nu en dan een sprong in de tijd en verandert, net zoals in The Crown, zijn hoofdpersonen. Ondanks dat zijn er een een aantal vaste acteurs. Zo speelt Paddy Considine (Dead Man’s Shoes) koning Viserys I en Matt Smith (Doctor Who) zijn broer Daemon. Ook spelen Rhys Ifans (The Amazing Spider-Man), Fabien Frankel (The Serpent) en Graham McTavish (The Hobbit) in de prequel. Deze serie is niet voor niets één van de meest gestreamde series. Ze hebben namelijk een IMDb-score van 8,6.

Benieuwd waar je deze serie kan kijken? Zo stream je de nieuwste House of the Dragon serie.

 

The Lord of the Rings: The Rings of Power

De Amazon Prime serie speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien’s The Hobbit en Lord of the Rings af. The Rings of Power begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep, van oude en nieuwe personages, terwijl ze de lange gevreesde heropleving van het kwaad in Middle-Earth confronteren.

We leren in deze serie meer over het verleden van oude personages zoals Galadriel (gespeeld door Morfydd Clark) en Lord Elrond (gespeeld door Robert Aramayo). Verder spelen Nazanin Boniadi, Ismael Cruz Cordova en Maxim Baldry een grote rol in de duurste serie ooit.