De carrière van Jan Smit

Wanneer je een carrière hebt zoals die van Jan Smit, dan kun je rekenen op een riant salaris. Hij heeft vanaf kinds af aan dan ook al hard gewerkt om een zanger te worden met zo’n grote status. Toen Jan nog Jantje was, richtte hij zich vooral op de Duitse markt. Hij heeft dan ook een groot deel van zijn jeugd bij onze Oosterburen doorgebracht. Hij richtte zich op Duitsland omdat hij vanwege de Nederlandse Arbowet nog niet veel kon optreden. Over de grens was dit geen probleem. Waarschijnlijk had Jan Smit als tiener dus als een prima zakcentje, aangezien hij behoorlijk veel wedstrijden en prijzen won. Hij won daar ook de Grand Prix der Volksmusik, een belangrijke muziekprijs in Duitsland.

Het vermogen en The Voice of Holland-salaris van de Volendammer

Vanaf zijn 17e richtte Jan Smit zich weer volledig op ons land en al gauw werd de volkszanger ook hier een groot succes.  Hier scoorde hij verschillende hits, zoals Als de morgen is gekomen en Als de nacht verdwijnt. Daarnaast richtte hij ook zijn eigen platenlabel Vosounds op, waar verschillende artiesten zoals Gerard Joling en zusje Monique Smit zitten. Maar ook buiten de muziek heeft hij een flink vermogen opgebouwd. Zo konden we hem zien in verschillende reclames, verhuurt hij huizen, heeft hij een functie in het bestuur van FC Volendam en zien we hem regelmatig op televisie. Zijn vermogen wordt momenteel dan ook geschat op een waanzinnig bedrag van maar liefst 13 miljoen euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit)


Bij The Voice of Holland is het salaris ook niets om over te klagen. Voor deze functie casht hij dan ook wel lekker. We weten dat andere juryleden zoals Ali B  een bedrag van maar liefst 500.000 euro per seizoen hebben gekregen en we gaan ervan uit dat het salaris van Jan Smit er niet minder rooskleurig uit zal zien. Voor een half uurtje zingen vraagt Jan Smit normaal een bedrag van 14.000 euro, maar zo’n jurlylid-bijbaantje tikt ook wel lekker aan.

Ook een ander jurylid van The Voice of Holland zit er warmpjes bij. Dit is het vermogen en salaris van Waylon.