Hij deed mee aan Holland’s Got Talent en hoewel hij erg populair was bij de jury en het ver schopte, wist hij de talentenjacht niet te winnen. Platenmaatschappij Universal Music had echter genoeg gezien en bracht hem als eerste Nederlander ooit uit via het Motown-label.

Het zal jullie ook vast niet ontgaan zijn dat hij in 2014 samen met zangeres Ilse de Lange meedeed aan het Eurovisiesongfestival waarin hij de tweede plaats behaalde. Pas sinds de laatste jaren gaat het financieel top met Waylon. Hiervoor had hij namelijk heel veel last van dwangbevelen en andere problemen.

Coach bij The Voice of Holland

Na al zijn successen van de laatste jaren is daar  verandering ingekomen. Samen met Bibi Breijman aan zijn zijde, die je nog kunt kennen als Kaboutertje van Oh Oh Cherso, heeft hij twee kinderen op de wereld gezet. Met een functie als coach in The Voice of Holland heeft hij een mooie extra bijverdienste weten te bemachtigen de afgelopen jaren. Maar we weten allemaal hoe het met dat programma is afgelopen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Waylon (@official_waylon_music)

Het salaris en vermogen van Waylon

Ook heeft hij twee bedrijven op zijn naam staan. Een daarvan heet “Labour Road B.V.” dat hij in 2012 heeft opgericht. Het eigen vermogen van dat bedrijf bedroeg eind 2018 bijna 346.000 euro. Zijn tweede bedrijf Waymore B.V. werd ook in 2012 opgericht en fungeert slechts als financiële holding. Alles bij elkaar opgeteld bedraagt het eigen vermogen van Waylon ruim 1.1 miljoen euro in 2018. Dat is een stijging van zes ton vergeleken met twee jaar daarvoor. Miljonair, vader en een prachtige vriendin. Het leven van Waylon is dat van een absolute rockstar. Echter kan dit wel voor problemen zorgen in zijn privéleven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Waylon (@official_waylon_music)

Wat was zijn salaris bij The Voice of Holland?

Naast de bedrijven hebben Waylon, Bibi en hun kids een prachtige villa in Hilversum, die hij in 2018 kocht voor € 1.550.000. Waylon liet hier een hypotheek op vestigen van € 2 miljoen. Als coach bij TVOH zouden de coaches ieder zo’n 500.000 euro per jaar hebben verdiend. Met andere woorden, het zit op financieel gebied allemaal wel goed bij Waylon en zijn gezin. In tegenstelling tot hun privéleven. Momenteel gaan de geruchten rond dat de zanger is vreemdgegaan gedurende de tweede zwangerschap van Bibi. Hij liet op Instagram weten spijt te hebben van wat hij heeft gedaan, maar gebruikt zelf het woord vreemdgaan niet. Wat er exact is gebeurd, is nog maar de vraag.