The Punisher op Netflix is verfrissend

Van Marvel verwacht je waarschijnlijk een hoop fantasierijke speciale effecten, actie en gevechten. Alleen, The Punisher (IMDb: 8,5) is anders. Deze Marvel serie zorgt net als de andere Netflix series Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage voor de nodige afwisseling. De serie telt twee seizoenen en is rauwer dan wat je van Marvel gewend bent. Je volgt Frank Castle, die gespeeld wordt door Jon Bernthal, bekend van onder andere The Wolf of Wallstreet. Hij heeft geen cape of superkrachten, maar pure kracht om zo de donkere onderwereld te bestrijden.

Waar gaat The Punisher over?

Frank Castle is niet enkel en alleen gewelddadigheid (wel heel veel). Achter de ‘gunslinger’ schuilt een diepgaand verhaal dat al zijn acties verklaart. Hij is een ex-militair en moest tijdens zijn tijd in het leger bevelen uitvoeren waar hij het niet mee eens was. Terwijl hij in het leger zat – dat was een lange tijd – kreeg hij te horen dat zijn vrouw en dochter waren vermoord. Iets in Castle brak en hij ervoer driftbuien. Daarnaast begon hij geweld en anderen pijn doen leuk te vinden, hij raakte er zelfs verslaafd aan. Als hij onderzoek doet naar de moord van zijn gezin, blijkt de reden complexer te zijn dan hij ooit had verwacht.

the Punisher netflix

Kritiek en ontvangst op de serie

The Punisher werd goed ontvangen door critici en daar zijn verschillende redenen voor. Dat kwam mede door het succes van Daredevil, waarin Frank Castle voor het eerst verscheen. Critici waren bovendien bang dat The Punisher te veel hetzelfde zou zijn als de Marvel-voorgangers op Netflix. Dat bleek niet zo te zijn, want The Punisher is nog bruter en duisterder. De twee seizoenen doen niet van elkaar onder en doen ons verlangen naar meer.

Tevens zijn er verschillende superheldenfilms die in 2020 verschijnen als je van dat genre houdt.

the Punisher netflix