Hafthor Bjornsson is de acteur achter The Mountain

Gregor “The Mountain That Rides” Clegane was in Game of Thrones niet echt het type man waar je ruzie mee wilde hebben. Hij was groot, sterk imposant en ook behoorlijk bloeddorstig. Nu lijkt Hafthor Bjornsson in het dagelijks leven gelukkig minder bloeddorstig, maar met die enorme spieren en een lengte van 2,06  is hij alsnog een indrukwekkende verschijning. Hij werd in 2018 dan ook uitgeroepen tot de sterkste man ter wereld.

Terwijl bij vele van ons de kilo’s eraan vlogen de afgelopen maanden, heeft Hafthor Bjornsson hard getraind om ze kwijt te raken. Hij heeft in een paar jaar tijd dan ook een indrukwekkende vijftig kilo verloren. Dit deed hij niet alleen door hard te trainen, maar door vooral ook op een goede manier te diëten.

Toen de beste man nog mee deed aan de strongman competities, moest hij 12.000 calorieën eten per dag. Hij at voor zijn ontbijt alleen al zes eieren, zes stuks bacon en een kop rijst. Daarna at hij nog zes keer per dag, kip, ribeye steak en vis, met daarnaast meer rijst en groente. Omdat hij in 2020 gestopt is als strongman kan hij nu ook stoppen met dit absurde eetschema. Om een potje goed te kunnen boxen, moet je meer hebben dan alleen massa. Zo moet je ook snel en flexibel kunnen zijn. Om af te vallen heeft Hafthor Bjornsson heel wat minder moeten eten dan hij gewend was.

Het dieet van Hafthor Bjornsson

Wanneer je wil afvallen, dan is een van de belangrijkste regels dat je minder calorieën eet dan dat je verbrandt. Hafthor Bjornsson heeft niet ontzettend veel veranderd aan zijn dieet. Het is vooral dat hij zijn porties verkleind heeft. Zijn eetschema ziet er ongeveer zo uit.

Maaltijd 1

Drie eieren en een smoothie van aardbeien, blauwe bessen, Griekse yoghurt en havermout

Maaltijd 2

Ossenhaas, rijst en groene groenten

Maaltijd 3

Kip, aardappels en groene groenten

Maaltijd 4

Zalm, groene groentes en rijst

Maaltijd 5

Griekse yoghurt met amandel boter

Dat diëten belangrijk is voor je sportprestaties is ook bekend bij mensen zoals basketbalheld Lebron James en acteur en voormalig quarterback Terry Crews.