Matthew McConaughey in The Lincoln Lawyer

Er gaat niets boven het kijken van een spannende én vermakelijke film. Zeker wanneer het plot origineel is en de hoofdrol bovendien wordt gespeeld door een top acteur zoals Matthew McConaughey. De acteur zagen we recent in het keiharde The Gentlemen, waarin hij een drugsbaas speelt die met pensioen gaat en een opvolger zoekt voor zijn zaken. The Lincoln Lawyer komt uit 2011 en gaat over een advocaat die vanuit zijn auto zaken doet met zijn nogal verdachte groep klanten. Het ‘Lincoln’ uit de titel verwijst dan ook naar zijn auto. Al gauw lopen zijn zaken volledig uit de hand. The Lincoln Lawyer wordt dan al gauw een moordmysterie.

The Lincoln Lawyer

Op zoek naar de dader in de spannende film

Matthew McConaughey speelt Mickey Halles, de advocaat die van de achterbank van zijn auto zijn kantoor heeft gemaakt. In ruil voor grote bedragen (cash) geld lost hij zaken op voor motorbendes en andere gure types. Op een gegeven moment wordt hij benaderd door een erg rijke zakenman. De man wordt beschuldigd van verkrachting, maar ontkent dit zelf. Het lijkt een gemakkelijke zaak te worden voor Mickey, maar niets is minder waar. Al gauw merkt hij veel gelijkenissen op met eerdere moordzaken. Spreekt de zakenman de gehele waarheid? Zijn zoektocht brengt Mickey én zijn ex-vrouw en dochter in groot gevaar.

The Lincoln Lawyer

Meer goede films van Matthew McConaughey

The Lincoln Lawyer heeft met een 7.3 op IMDb een prima gemiddelde. De film is niet op Netflix te zien. Of dit later alsnog gebeurd, is nog onduidelijk, maar wel mogelijk. Netflix blijft immers wekelijks haar aanbod uitbreiden. Bovendien staan er al andere films van Matthew McConaughey op Netflix, zoals het (tamelijk onbekende) The Free State of Ross, één van de 5 beste vergeten series en films op Netflix. Kijk voor een voorproefje van de film de trailer hieronder.