Guy Ritchie aan het roer van The Gentlemen

Waarschijnlijk ben je al bekend met films van Guy Ritchie. De regisseur heeft al vele films op zijn naam staan. Van de klassieker Snatch tot de Sherlock Holmes films en het recente Aladdin: deze regisseur weet hoe hij actie en komedie moet combineren. Met The Gentlemen bewijst hij wederom dat hij op dit vlak één van de beste regisseurs is. Ritchie schreef, regisseerde en produceerde de film over chaos in de Britse onderwereld. Met de film keert hij terug naar zijn roots. De meeste van zijn oude films zijn namelijk te beschrijven als Britse gangsterfilms. The Gentlemen past perfect in dit rijtje.

Chaos in de onderwereld

Matthew McConaughey speelt de hoofdrol van Mickey Pearson. Pearson is een drugsbaron, die een groot imperium heeft opgebouwd. Arm geboren wist hij via wiethandel op Oxford en veel geweld uiteindelijk een groot drugsimperium voor zichzelf te creëren. Nu wil hij niets liever dan genieten van een welverdiend pensioen, samen met zijn vrouw. Pearson besluit zijn handel dan dus ook te verkopen. Aanvankelijk benadert hij hiervoor een rijke miljardair. Voor ‘slechts’ $400 miljoen mag de miljardair zijn zaken overnemen. Dit gaat natuurlijk niet zo makkelijk als je denken zou. Al gauw zijn alle poppen in de onderwereld aan het dansen.

The Gentlemen

Harde strijd in The Gentlemen

De gangsters die in The Gentlemen voorbijkomen worden gespeeld door grote namen uit de filmwereld. Onder andere Hugh Grant, Colin Farrell en Charlie Hunnam zijn te zien. Op Pearson’s toekomstige pensioen wordt volop gereageerd vanuit de onderwereld. De Chinese gangster Lord George en zijn helper Dry Eye zien een overname wel zitten. Ook het personage Coach met zijn groep MMA vechters doet een poging om het over te nemen, evenals een groep Russen. Verwacht in The Gentlemen dus ook vooral niet alleen maar nette mannen, maar bikkelharde criminelen die niets uit de weg gaan om hun doel te bereiken. Verraad, ontvoeringen, moord en chantage worden allemaal ingezet in de strijd.

Op naar de bioscoop

Vanaf vandaag kunnen we The Gentlemen in de bioscoop kijken. Bereid je voor op een film vol actie mét een grote dosis humor. The Gentlemen is overigens niet de enige nieuwkomer in de bios. Check vooral ook de andere films die in februari in de bioscoop te zien zijn.