Tenet is dé nieuwe film om in de biosoop te zien

Sommige films hebben ons vanaf hun trailer al volledig geboeid. De film Tenet is hier een perfect voorbeeld van. De trailer zag er mysterieus uit en lijkt eigenlijk meer vragen op te roepen dan te beantwoorden. Vanwege de corona-maatregelen werd de film behoorlijk uitgesteld. Het was daarmee zeker niet de enige. Zo is ook de nieuwe James Bond-film nog een paar maanden op de plank gezet voordat hij in de bioscoop verschijnt.

Regisseur Christopher Nolan maakte al vele topfilms

Tenet is afkomstig van regisseur Christopher Nolan. Deze regisseur heeft al vele ijzersterke films op zijn naam staan. Denk bijvoorbeeld aan de Batman films, Dunkirk en Interstellar, die sinds kort op Netflix staat. We kunnen dus wel zonder twijfel zeggen dat als Tenet net zo vet wordt als zijn voorgangers, de film één van onze nieuwe favorieten zal worden.

De zoon van Denzel Washington acteert in Tenet tegen de tijd in

De hoofdpersoon in de film zal worden vertolkt door John David Washington, de zoon van Denzel Washington. Hij wordt ingehuurd door een geheime organisatie die hem al gauw duidelijk maakt dat hij niet zomaar gerekruteerd is. Hij krijgt de missie om een derde wereldoorlog te voorkomen. Wie is te vertrouwen? En waar zal zijn missie hem heen leiden? Veel meer dan het mysterieuze woord ‘Tenet’ krijgt hij niet mee in zijn missie.

Tenet nieuwe film in de bioscoop

Letterlijke race tegen de klok

Het bizarre aspect van de film heeft alles te maken met tijd. De hoofdpersoon lijkt namelijk tegen de tijd in te reizen. Kogels worden niet afgevuurd, maar juist opgevangen. Gevechten hebben nog niet plaatsgevonden, maar spelen zich juist in tegenovergestelde richting af. Een letterlijke race tegen de klok dus. Het moge duidelijk zijn: dit is niet een makkelijke film die je zomaar even wegkijkt.

Actievolle en ijzersterke film

Voor de film is er in maar liefst 7 verschillende landen gefilmd. We kunnen er dus vanuit gaan dat de missie ons langs uiteenlopende locaties en langs gevaarlijke situaties zal brengen. Een film voor de echte liefhebbers van films als Inception. Tenet is vanaf vandaag in de bioscoop te zien.