Tell Me Who I Am 

In Tell Me Who I Am staan Alex en Marcus Lewis centraal. Ondanks dat de broers tweeling zijn, verschillen zij enorm van elkaar. Dit heeft alles te maken met een ongeluk dat Alex op zijn achttiende heeft gehad. Als gevolg hiervan is hij alle herinneringen aan zijn jeugd kwijt. Broer Marcus herkent hij nog wel en het is dan dus ook Marcus die aan de hand van jeugdfoto’s hem gaandeweg zijn verleden doet herinneren.

In de documentaire wordt echter al snel duidelijk dat Marcus niet de waarheid spreekt. Het beeld dat hij schetst van hun ouders, jeugd en opvoeding blijkt gelogen te zijn. Uit bescherming voor Alex heeft hij een duister familiegeheim altijd voor zichzelf gehouden.

Tell Me Who I Am

Graven in het verleden

De waarheid komt jaren later toch aan het licht in een emotioneel één-op-één gesprek tussen de broers. De documentaire ijkt, mede door dit gesprek, twee verschillende verhalen te vertellen. Enerzijds gaat de documentaire over de band tussen tweelingen, het opstaan nadat je bent gevallen en het terugvinden van herinneringen.

Anderzijds heeft de documentaire ook een duistere kant. Misbruik en weggestopte emoties kleuren de documentaire hiermee zwart. Marcus’ beweegredenen worden toegelicht, net als de worstelingen met Alex met zijn herontdekte verleden.

Positieve recensies voor Tell Me Who I Am 

Kijkers zijn zowel ontroerd als geschokt van de documentaire. Een tegenstrijdige combinatie die te verklaren is door de verschillende lagen van de documentaire. De documentaire krijgt veel positieve reacties onder kijkers en recensenten. Op IMDb heeft de film een 7.7 en op Rotten Tomatoes een positieve score van 96%.

Kijk hieronder de trailer van de documentaire. Mocht je nog meer Netflix-documentaires willen zien over interessante personen en hun zoektocht naar zichzelf? The Black Godfather gaat over de invloed van  Clarence Avant op de Afro-Amerikaanse entertainment, muziek en politiek.