De maatregelen die genomen zijn door de Nederlandse overheid

Twee weken geleden merkten we met zijn allen nog weinig van het coronavirus. De kranten stonden er al wel vol mee maar zelf merkten we nog niet zo veel van de gevolgen. Nu zijn er inmiddels al talloze besmettingen en heeft de overheid een behoorlijk aantal maatregelen genomen. Zo word je verzocht om zoveel mogelijk thuis te blijven. Als je dan toch naar buiten moet, dien je minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook fysiek contact met anderen moet je zoveel mogelijk mijden. Je doet dit overigens niet alleen maar voor jezelf, maar vooral voor anderen. Ook al krijg je het virus niet kan je het wel doorgeven aan anderen. In Taiwan hebben ze andere slimme trucjes om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In Taiwan lijken ze de sleutel tot succes te hebben gevonden

Taiwan heeft geleerd van zijn geschiedenis. In 2003 hadden ze namelijk te maken met het SARS-coronavirus. Hierbij moesten op het hoogtepunt 150 duizend mensen in quarantaine gaan. Toen het coronavirus waar we nu mee te kampen hebben net uitbrak, controleerden ze in Taiwan al passagiers van vluchten die vanuit China kwamen. Mensen met symptomen werden verder onderzocht.

Taiwan besmettingen coronavirus

Het koppelen van reisgegevens aan gezondheidsgegevens

Dit is de voornaamste reden waarom Taiwan het aantal besmettingen onder controle houdt. Wat Taiwan namelijk doet is het uitwisselen van gezondheidsgegevens met reisgegevens. Zo kunnen ze zien waar iemand die besmet is, is geweest. Hierdoor kunnen ze personen die in hun omgeving waren, waarschuwen. Wat ze in Taiwan ook doen is er voor zorgen dat mensen die besmet zijn en in thuisquarantaine moeten, ook daadwerkelijk thuis blijven. Ze checken namelijk de telefoongegevens waardoor ze kunnen controleren of iemand ├ęcht thuis blijft. Al deze trucjes zijn in Nederland niet mogelijk door bepaalde privacyregels.

Het coronavirus gaat niet helemaal aan Taiwan voorbij

Nu zijn er nog weinig besmettingen in Taiwan. Zoals ze zelf ook verwachten, gaan er helaas nog wel meer mensen besmet worden. Maar door de manier waarop ze te werk gaan kunnen ze het wel ontzettend beperken.