Wanneer ben ik te kieskeurig?

Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie, is het logisch dat je kieskeurig bent, want je wil niet zomaar met iemand een poging wagen om voor een lange tijd samen te zijn. Grote kans dat je dan ook op zoek bent naar een date, waarbij jij je eigen whishlist kan afvinken. Het lijkt ons niet onbelangrijk dat iemand een goed gesprek kan voeren en onze flauwe humor kan waarderen.

Daarnaast wil het oog ook wat en hechten we allemaal waarde aan het uiterlijk. Toch is het belangrijk dat je niet te kieskeurig bent tijdens het daten, je kunt hiermee de druk onrealistisch hoog leggen en potentiƫle partners afwijzen die eigenlijk leuk zijn. Om je te behoeden voor deze fout, hebben we hier tien tekenen dat je misschien toch echt te kieskeurig bent.

Vijf tekenen dat je te kieskeurig bent.

1. Je bent te gefixeerd op het uiterlijk

Let’s face it, we houden allemaal van een knappe partner. Toch zou je het uiterlijk niet te belangrijk moeten maken. Voor een mooie langdurige relatie heb je veel meer aan een goed innerlijk.

2. Je bent op zoek naar het perfecte plaatje

Wanneer je gelooft in de ware, kan het zijn dat je daarom blijft zoeken naar iemand die perfect bij je past. Grote kans dat je hierdoor te kritisch bent, want perfecte mensen bestaan alleen in je dromen. Vroeg of laat zul je altijd dingen tegenkomen, die je minder aantrekkelijk aan je date vindt. Maar dit wil niet gelijk zeggen dat zij niet je droompartner kan zijn.

 

Kenmerken dat je te kieskeurig bent

3. Je geeft het geen kans

In films zien we vaak hoe twee mensen opslag verliefd op elkaar worden. Onthoud dat het in het echte leven vaak niet zo loopt. Je hoeft bij het daten niet meteen vlinders in de buik te voelen. Neem de tijd om een band op te bouwen met je date. Misschien volgen die vlinders dan vanzelf nog.

4. Je let op dingen die niet relevant zijn

Voor een goede relatie lijkt het ons belangrijk dat je op dezelfde manier in het leven staat en dat je dezelfde normen en waarden deelt. Toch hoef je niet alles met elkaar gemeen te hebben. Ze hoeft bijvoorbeeld niet per se van voetbal te houden, daar heb jij je vrienden voor.

5. Te kieskeurig door bindingsangst

Heb je, wanneer je aan het daten bent, het gevoel dat alles te snel gaat? Heerst er ergens een angst voor een vaste relatie? Dan kan het zijn dat je last hebt van bindingsangst en dat je daarom je dates cancelt. Neem in dit geval rustig de tijd om iemand te leren en ga zo snel als goed voelt.
Hopelijk kom je er dan langzaam achter dat een relatie met je date eigenlijk helemaal top is.