Hoe kan je bindingsangst oplossen?

Om beter met bindingsangst om te gaan is het belangrijk om je idee over liefde aan te passen. Dit zijn een aantal tips die kunnen helpen als jij bindingsangst wil oplossen.

1. Luister naar je gevoel

Het is heel belangrijk om jezelf veilig te voelen bij je partner. Het is dus heel belangrijk om je intuïtie te volgen. Je moet naar je hart luisteren zodat je weet of het veilig is om jezelf open te stellen voor je toekomstige partner.

2. Leer communiceren

Communicatie is één van de belangrijkste dingen in een relatie. Als je niet eerlijk en duidelijk over je gevoelens communiceert dan weet je nooit waar je aan toe bent. Als het daten wat serieuzer begint te worden en je hebt last om je aan iemand te binden dan is het verstandig om dit te melden.

hoe omgaan met bindingsangst

3. Accepteer je angst

Als je weet dat je moeite hebt om je te binden dan is dat al een eerste goede stop. Bewustwording is de eerste stap en acceptatie de tweede. Je moet accepteren dat je jezelf bij relaties kwetsbaar moet opstellen en dat het onzeker is wat de toekomst gaat brengen. Wachten op de perfecte relatie heeft geen zin want die gaat er hoogstwaarschijnlijk niet komen. Er is namelijk altijd wel wat mis.

4. Weet wanneer je kan binden

Als het niet helemaal lekker klikt met iemand, dan voel je angst. Daarom moet je dus kritisch kijken naar een persoon waarmee je een relatie hebt. Hebben jullie wel dezelfde waarden en begrijpen jullie elkaar wel volledig? Als dit niet het geval is dan is binden niet zo’n goed idee. Als je partner heel veel wil terwijl jij juist rustig aan wil doen dan is dat een gigantische red flag.

bindingsangst

5. Neem risico’s

Het is ook belangrijk om soms een sprong in het diepe te nemen, hoe eng het ook is. Vandaar dat het ook belangrijk is om te kijken waar je bindingsangst vandaan komt. Is het omdat je in het verleden pijn hebt gehad? Of is het juist je ego? Als het gevoel goed is an kopt het ook. Durf dus risico’s te nemen.