Wat is een leuk cadeau voor vrouwen?

Vrouwen kunnen soms héél erg kritisch zijn over de cadeaus die ze krijgen, en helemaal wanneer ze van hun man komen. Hoe beter je haar kent, hoe makkelijker het zou moeten zijn om het juiste cadeau te geven. Hier zijn een aantal tips om je op weg te helpen, want deze cadeau ideeën waarderen alle vrouwen.

 1. Bedachtzame cadeaus

  Op nummer één staat bedachtzame cadeaus. Het is niet echt een cadeau an sich, maar het is het allerbeste cadeau dat je haar kan geven. Alles wat zij in het verleden ooit heeft genoemd wat ze leuk vindt of waar ze van houdt is hét cadeau waar zij blij van gaat worden. Is ze fan van een schrijver? Bestel van die schrijver een boek. Heeft ze een obsessie met panda’s? Koop sokken met panda’s erop. Knuffelt ze iedere hond die ze tegenkomt? Kom erachter wie in je omgeving een hond heeft en vraag of jullie die een weekendje mogen verzorgen.

  vrouwen cadeau

 2. Plan een gezellige activiteit

  Als je niet het risico wil lopen dat de dame voor je in huilen uitbarst ga dan gewoon iets leuks doen, daar kan je eigenlijk niet mee de fout in gaan. Grapje, natúúrlijk kan je dan alsnog de fout ingaan. Maar geen stress, we geven je wat voorbeelden en dan is het aan jou om te kiezen wat het beste past bij jouw vrouw. Dit betekent: luister goed naar haar. Houdt ze van avontuur? Huur een scooter en bezoek een of meerdere leuke stadjes of dorpjes, neem lunch mee en een flesje wijn of haal onderweg iets lekkers. Boek een ticket bij de A’DAM Lookout waar je op een schommel over heel Amsterdam uitkijkt en haal erna ergens koffie. Heb je te maken een dame die je blijer maakt met rustige activiteiten? Denk aan een interessante expositie, wijnproeverij, huur een sloep of koopt tickets voor een concert- je kan hier tegenwoordig ook online tickets voor kopen en vanuit je woonkamer kijken. Maak lekkere cocktails en jouw vrouw is helemaal ’t dametje.

 3. Creatief gereedschap

  Let op: niet alle vrouwen zijn creatieve wezens, dus dit cadeau is alleen geschikt voor dames die graag hun handen zetten in de klei of die plezier halen uit verven of dingen maken. Creatieve hobby’s gaan vaak samen met specifiek gereedschap om die hobby uit te voeren. Te denken valt aan mooi papier als ze graag tekent, de wat kwalitatievere penselen als ze houdt van schilderen of als ze een schrijver is (en dat ook graag doet op papier ipv een laptop) ga dan op zoek naar een mooi dagboek. Als je deze goed aanpakt dan zit je écht goed, want met dit persoonlijke cadeau laat je zien dat je naar haar luistert en begrijpt waar ze van houdt.

 4. Iets met eten en drinken

  Eigenlijk alles dat met eten te maken heeft wordt vaak wel gewaardeerd. Afhankelijk van de gelegenheid maak je haar misschien met kwaliteitschocola al een happy lady. Gaat het om iets groters zoals haar verjaardag? Boek een workshop waarbij je samen gerechten leert maken van een bepaalde keuken (lees: haar favoriete keuken), plan een bierproeverij (dit kan tegenwoordig ook aan huis bezorgd worden). Of nodig haar bij jou thuis uit en maak een ontbijt, borrel of diner met alles erop en eraan.

  cadeau vrouwen

  Maak alle dingen waarvan zij ooit gezegd heeft dat ze die lekker vindt.

 5. Plan een weekendje weg

  Wil je het groots en speciaal maken, denk dan aan een mooi hotel aan het strand of een overnachting in een huisje op een bijzondere plek. Voor vrouwen die meer houden van de wildernis kan je ook een een tipi huren in het bos. Denk hierbij goed na over of jouw vrouw juist houdt van luxe of meer van kamperen in het bos, dit kan namelijk enorm verschillen per dame.

 6. Praktische cadeaus

  Als je wil dat ze vaak aan je denkt moet je iets kopen dat ze vaak zal gebruiken. It’s as simple as that. Houdt ze van sporten? Koop een superdeluxe bidon die heet water warm houdt en koud water koud, en laat haar naam (met jou en een hartje ernaast) erin graveren. Koop een mooi schort voor tijdens het koken of een handtas (check eventueel bij vriendinnen wat ze mooi vindt). Bestel een chique pyjama, mooie mokken voor thee of als ze er nog geen heeft geef haar een leuke fietsbel. Niet alle cadeaus hoeven groot en duur te zijn, als er maar over is nagedacht.

 7. Bloemen

  De meeste vrouwen worden blij van een mooie bos bloemen als cadeau. Bloemen in alle vormen, maten en kleuren. Dit is het ideale cadeau voor kleine gelegenheden. Bijvoorbeeld als ze een nieuwe baan heeft of een nieuw huis, als ze is afgestudeerd of als jullie een jaar (of meerdere) samen zijn. Stel dat je een cadeau zoekt voor je vriendin en zij is jarig, dan is alléén bloemen geven niet genoeg (wel leuk voor naast een ander cadeau), maar als je met iemand aan het daten bent die je pas kort kent en ze is jarig, dan zijn bloemen het perfécte cadeau. Niet te beladen, maar wel bedachtzaam. Wat mannen overigens zelden doen is er een leuk kaartje bij schrijven, hier scoor je punten mee. Hoeft niet lang en diep te zijn, gewoon iets liefs. Wat kun je nog meer doen met bloemen? Ze geven op random momenten wanneer er geen gelegenheid is maar je het gewoon leuk vindt om iets mee te nemen. Vrouwen houden ervan!

 8. Jíj als handyman

  Ben je handige Harry? En is zij alles behalve dat? Dan kun je haar een strippenkaart geven om, zo vaak als dat het met de kaart mogelijk is, jou “in te huren” ter reparatie van dingen in het huis. Je kan het zelf zo groot maken als je het wil. Muizen verdelgen, een kastje repareren, de verwarming ontluchten, de afwasmachine ontstoppen of de heg snoeien.

  vrouwen cadeau

  Je kan het ook iets groter maken door bijvoorbeeld aan te de bieden een pallet loungeset te bouwen op haar dakterras of een bar voor op het balkon. En met een beetje geluk mag jij daarvan ook meegenieten.

 9. Sieraden

  Als je al wat langer met iemand bent dan is sieraden en definite yes. Heb je absoluut geen idee wat voor sieraden je moet kopen? Ga dan samen naar de winkel en laat het haar zelf uitzoeken. Of koop bijvoorbeeld drie opties waarvan ze er eentje mag uitzoeken, op die manier heb je op de dag zelf wel iets fysieks om te geven en laat je zien dat je je best hebt gedaan.

 10. Het date-verrassingspakket

  Vrouwen houden van dit soort cadeau ideeën, een eindeloze rits aan leuke dates. Blijer kun je ze niet maken. Wat je doet is een boekje samenstellen of een doosje met briefjes, met erin twaalf zelfbedachte dates waarvan ze er iedere maand een mag uitkiezen. Hierbij kan je kiezen uit alle hierboven genoemde cadeau-tips.