1. Je weet hoe je een gebalanceerd leven leidt

En hiermee bedoelen we niet het gelijk verdelen van je tijd dat je wakker bent tussen je vrienden, familie, werk en je partner. Met een gebalanceerd leven bedoelen we dat je gezondheid, je rijkdom en je geluk in balans zijn, zodat je een productief, belonend en productief leven leidt. Mensen met een hoog EQ snappen hoe dit in verband met elkaar staat.

2. Je bent je ervan bewust dat 95% van de drama door miscommunicatie is veroorzaakt

Je hebt mensen die de schadelijke effecten van drama op hun persoonlijke en hun werkleven goed in de gaten hebben en deze zo veel mogelijk proberen te voorkomen en je hebt mensen die de bron zijn voor de drama van de mensen om hen heen. Mensen met een hoog EQ weten dat 95% van de drama veroorzaakt wordt door miscommunicatie en dat het dus ook beter is om drama te vermijden. Ze weten hoe ze relaties met anderen moeten opbouwen en moeten samenwerken om problemen op te lossen en doelen te bereiken.

3. Je bent dankbaar

Mensen met een hoge emotionele intelligentie weten hoe belangrijk de mensen om hen heen zijn en laten dit blijken. Ze staan positief in het leven en deze positiviteit is aanstekelijk, waardoor de mensen om hen heen ook vrolijker zijn.

hoog-EQ-manman

4. Je weet hoe je om moet gaan met kritiek

Iedereen krijgt kritiek in het leven en mensen met een hoge EQ weten dat ze van deze kritiek alleen maar kunnen leren. Ze vatten het niet persoonlijk op en gebruiken deze kritiek juist om zichzelf te verbeteren en om de resultaten te behalen waar ze naar streven.

5. Je weet je goede en zwakke kanten

Mensen met een laag EQ denken dat ze alles weten en voelen zich aangevallen wanneer anderen een andere mening hebben. Wanneer er iets fout gaat zoeken ze altijd iemand om de schuld te geven. Personen met een hoog EQ daarentegen, weten wat hun zwakke kanten zijn en waar ze aan zouden kunnen werken. Wat ervoor zorgt dat ze zich blijven verbeteren. Ze weten wat ze niet weten en staan daarom open om nieuwe dingen te leren.

6. Je bent nieuwsgierig

Wanneer je een hoog EQ hebt ben je overal nieuwsgierig naar en wil je continu nieuwe dingen leren, je blijft nieuwe dingen uitproberen en bent continu op zoek naar nieuwe manieren om problemen op te lossen.

7. Je bent proactief

Personen met een hoge emotionele intelligentie weten dat veranderingen bij het leven horen. Hierdoor proberen ze de veranderingen in het leven niet te vermijden, maar ze bereiden zich er juist op voor. Ze hebben een back-up plan voor als er iets niet gaat zoals gepland. Ze zijn proactief in plaats van afwachtend, zo plannen ze het liefst alles vooruit.

Heb jij een hoog EQ?

Herken jij jezelf in deze punten? Dan ben je een lucky guy, emotionele intelligentie wordt ook wel gezien als het nieuwe sexy. En zoals we al zeiden, personen met een hoog EQ hebben een grotere kans om succesvol te worden. En herken je deze punten niet? Dan kunnen we je toch helpen om de weg naar succes te versnellen.