Eerder schreven we een artikel waarin we uiteenzetten welke stappen je dient te ondernemen om rijk te worden. De kern hierin is het aannemen van een andere mentaliteit, durf te tonen en kennis toe te passen. We bouwen hierop voort en hebben we een aantal tips klaarliggen om succes te versnellen.

Leef dromen door afscheid

Het behalen van succes draait om focus. Focus op de doelen die meetellen. Hiervoor is het van belang dat je afscheid neemt van alles dat niet meedraagt aan het behalen van deze doelen. En dit is best een moeilijk iets. Dit kan namelijk betekenen dat er relaties kapot moeten gaan en dat je bepaalde activiteiten, waar je denkt van te genieten, opzij moet zetten. Dat zal in het begin best pijn doen, maar het is essentieel om je te richten op dingen die er toe doen.

Het gaat erom dat je jouw dromen naleeft, niet andermans dromen. Soms is het moeilijk om bepaalde verplichtingen direct aan de kant te zetten. Maak daarom een schema waarin je tijd vrijmaakt voor jouw droom. Of dromen. Dromen bestaan niet enkel uit een ideale baan. Ook een een upgrade van je woning, fitnessdoelen of een maatpak. Schrijf deze doelen op en hoe je dit gaat bewerkstelligen.

Tijdens deze rit kom je voor duizend vragenstukken te staan. Belangrijk is ‘nee’ te zeggen op vragen die de potentie hebben om je streven te beletten. Maak goed onderscheid in taken die urgent of belangrijk zijn. Daar zit een nuance verschil. We besteden namelijk vrij veel tijd aan werkzaamheden die urgent zijn maar onbelangrijk. Terwijl we eigenlijk meer tijd zouden moeten steken in bezigheden die belangrijk zijn maar minder urgent. Bijvoorbeeld, sporten was niet urgent. Het lezen van interessante content was niet urgent. Sparren met een vriend over hoe jullie toekomstige winkel eruit ziet, was niet urgent. Boeiend, deze dingen zijn wel belangrijk. Visies en doelen zijn nooit urgent. Wel fundamenteel.

Gooi niet alles overboord

Sommige dromen hebben tijd nodig. Wanneer je deze op jezelf wilt gaan halen, komt dat einde nooit in zicht. Het is daarom van belang jezelf te omringen met de juiste mensen. Personen die jouw ondersteunen op zakelijk en persoonlijk gebied. Soms moet je hiervoor je trots opzij schuiven. Durf om hulp te vragen. Het is alleen maar goed om personen, die de “macht” hebben om jou op de ladder omhoog te trekken, te vragen om hulp. Dat laat wilskracht zien.

Het aantrekken van de juiste mensen staat in lijn met het verbreken van relaties die jou op een bepaalde manier belemmeren. Dit wil niet zeggen dat je al je huidige relaties overboord moet smijten. Dat is wellicht wat drastisch. Het is namelijk essentieel tijd door te brengen met mensen waar je gelukkig van wordt. Zij bezitten de magie om je even af te leiden van drukte. Om je tot rust te brengen. Iets dat je moet omarmen. Je kan namelijk niet altijd blijven door rammen. Neem regelmatig een stap terug, geniet van de mensen om je heen en pak ook tijd voor jezelf door te sporten, te slapen en Mr Robot te kijken.

Jij bepaalt jouw succes. Hoe eerder jij mogelijkheden vastgrijpt en je leven op een juiste manier schematiseert, hoe sneller je kansen en progressie zal zien. Dit resulteert in energie en zelfvertrouwen, waar durf wordt gevormd. Alles wat je wil, bereik je zelf.