Wat is een alfamannetje?

De een vindt het niks om op de voorgrond te staan, de ander wil niks liever. In een omgeving bevindt zich op een of andere manier altijd wel een alfaman of leider. Sta jij het liefste altijd vooraan, regel jij alle dames, kijkt iedereen stiekem een beetje tegen jou op, bezit jij over de eigenschappen die jou zelfverzekerd, dominant en succesvol maken en ben jij de leider van jouw vriendengroep? Dan mag jij jezelf best wel een alfaman noemen.

1. Zelfvertrouwen en trots

Dit is een eigenschap die zeker niet zal ontbreken bij de echte alfaman. Een alfaman wordt gekenmerkt door zijn levenshouding en het uitstralen op wat hij door de jaren heen heeft bereikt. Er is niks mis met een mooie auto voor de deur, een succesvol leven en een zelfverzekerde lichaamshouding, maar schiet hier niet de bocht mee uit. Bescheidenheid wordt immers gewaardeerd.

2. Een goede kledingstijl

Misschien klinkt het cliché, maar een goede kledingstijl en een goed figuur is van groot belang voor de alfaman. Het is niet voor niets dat ze zeggen dat kleren de man maken. De alfaman zorgt er dus altijd voor dat hij er van top tot teen goed uit ziet.

Foto van Instagram erik.forsgren

Stijlvolle horloges, een verzorgd kapsel en een goede outfit. Al deze punten zorgen voor meer zelfvertrouwen en het afdwingen van respect bij anderen.

3. Veel aandacht voor het uiterlijk, ook van het lichaam zelf

Naast een goede kledingstijl zal een alfaman qua uiterlijk veel zelfvertrouwen uitstralen. Hierbij kan de sportschool een handje helpen. De echte alfaman zal hier regelmatig te vinden zijn en er alles voor doen het beste uit zichzelf te halen en spiermassa te creëren. Uiterlijk is belangrijk en dit zal hij dan ook niet onder stoelen of banken steken.

10 tekenen dat jij een echt alfamannetje bent
Foto van Instagram magic_fox

4. Sterke normen en waarden

Iedere alfaman is niet op zijn mondje gevallen en zal een sterke mening hebben over zijn normen en waarden. De alfaman zal niet zomaar over zich heen laten lopen en volgt niet de massa. Hij zal altijd zijn eigen conclusies trekken en daarom vaak tegen de stroming ingaan. Bang om afgewezen te worden is de alfaman niet. Hij kiest toch altijd zijn eigen pad.

5. Communicatie is van belang

Wie wilt er nou niet een vlotte babbel? De echte alfaman is sterk in communiceren en heeft het gesprek altijd goed onder controle. Ze weten waar ze over praten en zijn niet bang om in discussie te gaan met anderen. Bang om de confrontatie op te zoeken is hij zeker niet. Al is het 1 tegen 100, de alfaman zal altijd zijn mannetje staan.

Bij de alfaman is zowel de verbale als non-verbale manier sterk. Dit zorgt voor een zelfverzekerde uitstraling, waar vrouwen zich vaak tot aangetrokken voelen.

6. Een harde werker

Hard werken, dat kan de alfaman wel. Sterker nog, dit is ontzettend belangrijk voor hem. Een alfaman zal altijd duidelijke doelen voor zichzelf stellen en er alles aan doen deze te behalen. Hij werkt hard en heeft altijd een doel voor ogen.

Foto van Instagram magic_fox

 

7. Een goede zelfspot

Uitgelachen worden? Dat is zeker geen optie voor de alfaman. Maken mensen een grap over zijn uiterlijk of over zijn gedrag, dan lacht hij net zo hard mee. Op deze manier kan niemand over hem heenlopen en laat hij zien dat niks hem raakt. Met de alfaman valt niet te spotten.

8. Sympathiek

Waarom vallen bijna alle vrouwen voor alfamannen? Het antwoord is simpel. De alfaman is in iedere situatie sympathiek en een echte flirt. Hij zal er altijd voor zorgen dat de vrouw zich op haar gemak voelt bij hem. De alfaman weet bij elke situatie en prettige sfeer te creëren en de situatie aangenaam te maken.

10 tekenen dat jij een echt alfamannetje bent
Foto van Instagram Erik Forsgren

9. Je maakt gebruik van veel oogcontact

Dat alfamannen niet bang zijn voor confrontaties is duidelijk. Waar verlegen mannen vaak oogcontact mijden, zal de alfaman dit nooit doen. Vraag je jezelf af waarom? Dit is een teken van dominantie en leiderschap. Hij trekt de aandacht naar zich toe en zorgt ervoor je gefocust op hem blijft.

10. Je hebt een grote vriendengroep

De alfaman is een voorbeeld voor de groep. Door zijn sterke karakter en zijn zelfvertrouwen wilt iedereen hier het liefst bij horen. Helemaal niet gek dat de alfaman daarom en grote vriendengroep heeft. De alfaman wilt niks liever dat zijn positie tonen in het openbaar. Hij zal zich daarom vaak omringen door zijn vrienden en dan het hoogste woord hebben.

Naast het sterke karakter is de alfaman enorm sociaal en zal mensen gemakkelijk aan het lachen krijgen. Iedereen verkeerd zich graag in de omgeving van een alfaman en laat zich niets liever dan entertainen door zijn aanstekelijke gevoel voor humor en zijn sterke verhalen.