Funda heeft biedt de vetste grachtenpanden aan

Nadat we op Funda een heel vet grachtenpand in Amsterdam hebben gezien is het nu de beurt aan Groningen. Het grachtenpand in Groningen is in ieder geval al een stuk goedkoper: 18 miljoen tegenover 1,6 miljoen. Wat de locatie wel niet met de prijs kan doen.

Dit grachtenpand in Groningen is al gebouwd in 1280 en staat nu op Funda

Dit grachtenpand is al meer dan 700 jaar oud. Ook is dit niet zomaar een doorsnee grachtenpand in Groningen. Hij is namelijk vaak geschilderd en gefotografeerd omdat het gebouw zo mooi is. De locatie van dit grachtenpand in Groningen is ook niet verkeerd. Ondanks dat het pand zich in de binnenstad bevindt, begeeft het zich in een relatief rustige buurt. Daarbovenop heeft het een oppervlakte van ongeveer 750 m2.

Grachtenpand Groningen Funda
Foto: Funda

In 2010 is het gerestaureerd

Het grachtenpand bestaat uit vier woonlagen en heeft ook nog een tuin. Onder toezien van monumentenzorg is het pand in 2010 gerestaureerd waardoor het oude pand wel beschikt over alle technische faciliteiten. Het pand werd oorspronkelijk gebruikt als handelsbank en dit is nog duidelijk terug te zien door de stijlvolle afwerking en de marmeren vloeren.

In de souterrain zit een wijnkamer en opslagruimte. Op de begane grond heb je 3 kamers, een bibliotheek die je toegang geeft tot de tuin, en een toilet. Je kan naar de eerste verdieping gaan door een historische houten trap. Op deze verdieping vind je een woonkamer, leefkeuken, slaapkamer, badkamer, toilet, bijkeuken en een dakterras. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur. In de badkamer zit een ligbad, toilet en een douche.

Op de tweede verdieping zitten twee slaapkamers, een badkamer, een toilet en een balkon. Met de zolder kan je doen wat je wil. Hier is veel ruimte aanwezig.

Grachtenpand Groningen Funda

Alles zit in de buurt bij dit Grachtenpand in Groningen

Door de centrale ligging van dit pand, zit alles waar je naartoe wil op loopafstand: restaurants, caf├ęs, supermarkten, speciaalzaken en winkels.

We laten de beelden voor zich spreken:

Grachtenpand Groningen Funda
Foto: Funda
Keuken
Foto: Funda
Grachtenpand Groningen Funda
Foto: Funda
Mooi huis
Foto: Funda
Ligbad
Foto: Funda
Grachtenpand Groningen Funda
Foto: Funda
Huis
Foto: Funda