Luxe grachtenpand staat op Funda

Dit grachtenpand, dat op Funda staat, ligt aan de herengracht en kost wel 14 miljoen euro. Het is gebouwd in 1669 voor één van de rijkste mannen tijdens de gouden eeuw: Andries de Graeff. Doordat deze woning zo ontzettend oud is bezit het natuurlijk ook een rijke historie. Dit is van binnen ook zichtbaar door de indrukwekkende schilderijen en muurtekeningen. Je hebt hier wel gewoon de vrijheid om een modern leven te leiden doordat je alles helemaal zelf kan inrichten.

Grachtenpand op Funda

Oude burgemeester van Amsterdam heeft er gewoond

Er is enorm veel ruimte. In het grachtenpand zelf heb je meer dan 1000 m2. Achter deze woning zit ook nog een mooie en gigantische achtertuin. Die heeft een grootte van meer dan 550 m2. De persoon waarvoor dit grachtenpand gebouwd is, Andries de Graeff, woonde en werkte hier. Hij was burgemeester van Amsterdam en in dit prachtige grachtenpand ontving hij belangrijke gasten.

Kantoorruimte

Het is één van de grootste grachtenpanden die op Funda staat

Wat opvallend is, is dat het één van de breedste huizen is aan de Amsterdamse grachten: 16,25 meter. Dit was ook een manier om te laten zien hoe rijk je was omdat je belasting moest betalen over de breedte van een pand. Het pand is verbouwd in de 18e eeuw en daarom is de stijl van de woning grotendeels terug te herleiden naar die tijd.

Grachtenpand Funda Amsterdam

Dit grachtenpand heeft 18 kamers verdeeld over 5 verdiepingen

Dit grachtenpand heeft in totaal maar liefst achttien kamers waarvan er tien slaapkamers zijn. Deze kamers zijn verdeeld over vijf woonlagen. Je kan van verdieping naar verdieping gaan door zowel een trap als een lift.

Kamer

Door de ligging in het centrum van Amsterdam heb je alle voorzieningen die je maar nodig hebt direct naast de deur zitten.

Amsterdams grachtenpand van Funda

Amsterdam

Tuin

Entree