Small Circle

Eén van de vele tattoos van Memphis Depay  zit op zijn rechter pols. Deze tattoo is simpelweg een kleine cirkeltje. Echter, voor Memphis is het niet enkel een cirkeltje. Het staat namelijk voor het kleine kringetje dat hij heeft. Het kleine kringetje vrienden, dat hem door dik en dun steunt. 

Cristo Redentor (Christus de Verlosser)

Een andere tattoo die Memphis Depay altijd bij zich draagt, bevindt zich op zijn linker rib. Het is het grote Jezus Christus standbeeld dat in Rio de Janeiro staat. Deze tattoo heeft hij laten zetten toen hij deelnam aan het WK van 2014, dat plaatsvond in Brazilië. Het Nederlands elftal speelde destijds veel wedstrijden in Rio de Janeiro, waaronder de 5-1 overwinning tegen Spanje, het land waarvan we vier jaar eerder de WK-finale verloren. Nederland eindigde het WK van 2014 op de derde plek, na een knappe 0-3 overwinning tegen Brazilië.

BADTTW (Blind And Deaf To The World)

Een andere opvallende tattoo is die op zijn schouder. Hierbij is hijzelf afgebeeld met twee vingers in zijn oren. Dit doet de voetballer vrijwel iedere keer wanneer hij een doelpunt maakt. Maar waarom?

Met dit gebaar wil de oud PSV-er laten zien dat hij niet luistert naar onterechte kritiek. Verder zei hij in een interview het volgende: “It’s not that I don’t listen to what people say: if someone says something interesting, I’m the first to listen.” 

De leeuw op zijn rug is de belangrijkste tattoo

Op zijn rug heeft Memphis Depay, zoals de meesten wel zullen weten, een grote leeuw afgebeeld staan. Deze leeuw staat symbool voor hemzelf, omdat hij een leeuwenhart heeft. Deze tattoo is gezet in Engeland, toen hij voor Manchester United speelde. Het duurde erg lang om deze tattoo te zetten, omdat deze zo groot is. Depay zegt zelf dat het ongeveer 24 uur duurde om de tattoo te zetten. 

Het is voor hemzelf de allerbelangrijkste tattoo, zo zegt hij zelf. Dit onder andere omdat hij altijd het gevoel heeft gehad dat hij is opgegroeid in de jungle. Hij was altijd buiten en heeft moeilijke tijden meegemaakt. Volgens Memphis is de leeuw de koning van de jungle en hij de koning van zijn eigen jungle, vandaar de leeuw.

Meer tattoos van Memphis Depay

Check de YouTube-video hieronder voor meer tattoos van de voetballer:

 

Dat Memphis zelf een groot liefhebber van kleding is, dat is ook geen geheim. Zijn duurste horloge is er een waar je mond van openvalt.