Slechte alcoholische dranken

Gelukkig is niet alle drank even slecht voor je. Bier kan zelfs op sommige vlakken gezond zijn. Wij zetten op een rij welke dranken het meest schadelijk zijn voor je huid, zodat jij je hier tegen kan beschermen. Deze heldere alcoholische dranken bevatten de minste toevoegingen van elke alcoholsoort. Hierdoor beweegt het vlot door je lichaam en zal het je lijf het snelst verlaten. Je lever krijgt echter wel een flinke opdoffer te verwerken.

1. Whiskey en rum

Whiskey en rum hebben geen toevoegingen behalve dan congeners. Dit is een stof die ontstaat tijdens het fermenteren van alcohol. Materiaal om jou een flinke kater te bezorgen en het is ook nog eens slecht voor je huid. Vermijden die bruine sterke drank dus.

2. Witte wijn

Witte wijn is nog erger dan bier omdat het naast zout ook nog eens veel suiker bevat. Daarnaast kan je met veel wijn huidaandoeningen krijgen waarbij je huid rood aantrekt. De suikers die er dan nog bij komen is al helemaal een overschot waar je niet op zit te wachten.

Glas bij welke drank

3. Bier

Bier is niet goed voor je huid omdat het veel zout bevat. Dat droogt je huis dus weer uit. Toch kan iemand die liters bier drinkt zich zo wel beter hydrateren dan iemand die op een dag slechts twee glaasjes water drinkt. Het staat dus allemaal in perspectief, maar je kan wel begrijpen dat wij de optie van liters bier toch maar even passeren.

4. Cocktails

Cocktails bevatten nog veel meer suiker en als je dan ook nog eens de Margarita pakt dan gooi je er nog een flinke dosis zout bij ook. Dit veroorzaakt ontstekingen waardoor je huid er slechter uit gaat zien. Deze bommen wil je niet te veel binnen krijgen.

5. Rode wijn

Het is geen toeval dat mensen die veel rode wijn drinken soms een wat rood gezicht hebben. Dit komt doordat die mensen de huidaandoening rosacea hebben. Hierdoor loop je een groot risico op een rode en vlekkerige huid na het nuttigen van rode wijn.