De carrière van Memphis Depay

Om bij FC Barcelona te tekenen is voor veel betaalde voetballers een ultieme droom. Memphis heeft dan ook hard gewerkt om op dit punt te kunnen komen. Hij begon zijn carrière als jongetje bij de amateurclub V.V. Moordrecht, waar hij op negenjarige leeftijd werd gescout door Sparta Rotterdam. Hier speelde hij een aantal jaar voordat hij op twaalfjarige leeftijd naar PSV vertrok.

 

Doorbraak bij PSV Eindhoven

Uiteindelijk brak hij door in het eerste van de club uit Eindhoven. Hij deed het in zijn twee seizoenen Eredivisie erg goed. Met tweeëntwintig goals werd hij, in het tweede seizoen, zelfs topscoorder van de Eredivisie. Hierdoor kwam hij ook in de kijkers bij clubs uit de Europese. Zo bleken clubs als Paris Saint Germain en Liverpool interesse te hebben in de Nederlandse aanvaller. Uiteindelijk vertrok hij voor 34 miljoen euro naar Manchester United. Op dat moment was hij de duurste uitgaande transfer uit de Nederlandse competitie. Memphis Depay speelde twee seizoenen voor de Engelse grootmacht, maar het lukte hem niet om daar zijn draai te vinden. Het uitzicht op speeltijd werd steeds minder, waardoor hij vroegtijdig naar Frankrijk vertrok.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

Memphis Depay bij  Olympique Lyon

Na anderhalf seizoen kwam de voetballer over van manchester United naar Olympique Lyon. Het ging hier een stuk beter. Hij groeide uit tot een echte vedette van de club en maakte in ruim vier seizoenen 77 goals. Dit was genoeg onder de aandacht te komen van FC Barcelona. Er waren vorig jaar al geruchten, dat hij naar de Spaanse grootmacht zou vertrekken, maar dit jaar lijkt het dan echt te gaan gebeuren. Wanneer hij daar komt zal hij zichzelf weer opnieuw moeten bewijzen. De druk komt dus behoorlijk hoog te liggen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

Het mogelijke salaris bij FC Barcelona

Druk of niet, Memphis Depay heeft inmiddels echt wel laten zien dat hij een ontzettend goede voetballer is. Het is dan ook niet gek zijn er een mooi nieuw contract op hem staat te wachten. In het professionele voetbal heeft Memphis al een salaris en vermogen opgebouwd waar je u tegen zegt, dus dat zal zeker bij een club als Barcelona ook zo zijn. Naar verluidt zal Memphis Depay bij de Catalanen 5 miljoen euro gaan verdienen, een kleine miljoen meer dan bij Lyon. Niet mis dus.