Seks is niet alleen maar voor genot

Intimiteit in de slaapkamer is een belangrijk onderdeel in elke relatie. Na een langere tijd in een relatie te zitten wordt de seks vaak iets minder spannend en wordt men wat minder actief. Ook voor de vrijgezellen onder ons is het seksleven niet altijd om over naar huis te schrijven. Naast dat dit mentaal aan je kan gaan knagen is dit ook niet goed voor je gezondheid.

1. Je immuunsysteem verzwakt

Het immuunsysteem wordt verzwakt naarmate je minder seks hebt, blijkt uit onderzoek. Je wordt dus vaker ziek als je minder vaak het bed deelt.

2. Het zorgt voor irritaties en stress

Bij seks worden anti-stresshormonen vrijgegeven die je minder prikkelbaar maken en je laten ontspannen. Dit betekent dus dat meer seks zorgt voor minder stress.Seks

3. Opgewonden raken wordt moeilijker

Het lijkt een beetje op het beoefenen van een sport. Des te meer je het doet, des te makkelijker het je af gaat. Als je dus seksueel minder actief wordt, wordt het dus ook moeilijker om opgewonden te raken.

4. Het tast je dromen aan

Hoe langer je geen seks hebt, hoe meer je er waarschijnlijk naar verlangt. Zoals je misschien kan begrijpen, zal dit ook invloed hebben op wat je mee zal maken in dromenland.

5. Je libido wordt zonder seks niet hoger maar lager

Een grote misvatting, is dat men denkt dat het libido omhoog gaat op het moment dat je lang niet van bil gaat, omdat je er dan meer ‘behoefte’ aan zou hebben. Hier is echter niets van waar en het tegenovergestelde is zelfs het geval. Je lichaam maakt namelijk minder geslachtshormonen aan als je geen seks meer hebt.

Vrouw en man

6. Zonder seks is het moeilijker om in slaap te vallen

Bij een orgasme wordt het hormoon prolactine vrijgegeven. Deze zorgt dat je je ontspannen en slaperig voelt.

7. Groter risico op kanker

Het meest opvallende gevolg is dat de kans op kanker vergroot wordt. Prostaatkanker komt namelijk minder vaak voor bij mannen met een actief seksleven. Ook hartaandoeningen krijg je minder snel als je meer seks hebt.