Seks helpt tegen verkoudheid

Natuurlijk zijn er verschillende middeltjes die helpen. Wij kunnen er echter weinig bedenken die even leuk en fijn zijn als seks. Wees er wel op tijd bij, want eenmaal ziek kunnen we voorstellen dat de romantiek er een beetje vanaf is. We moeten wel eerlijk bekennen dat de wetenschap bevestigd heeft dat het voornamelijk de vrouwen zijn die minder snel verkouden worden wanneer ze seksueel actief zijn. Echter, vinden wij mannen het vast niet erg om hen daar een handje bij te helpen. Minder zieken in je omgeving betekent namelijk ook minder kans om zelf ziek te worden.

Seks MAN MAN

We moeten dan wel even de wetenschappelijke verklaring geven natuurlijk. Het blijkt dus dat een gezellig avontuurtje in de slaapkamer – of  bijvoorbeeld seks in de auto – een boost geeft aan het vrouwelijk immuunsysteem. Vrouwen maken namelijk extra antilichaampjes aantijdens de seks. Dit doen ze omdat er ‘vreemde’ cellen binnenkomen, waardoor het lichaam aan het werk gezet wordt met de vraag of deze vreemde cellen tegengewerkt of welkom ontvangen moeten worden. Nu voelen we een andere vraag opkomen.

Duik onder die lakens

Welke cellen? Maak je geen zorgen, we gaan hier niet verkondigen dat onveilige seks helpt tegen verkoudheid. Echter draait het niet om de zaadcellen. Vrouwen die seksueel actiever zijn, hebben meer antilichamen en zijn daarom beter bestand tegen het verkoudheidsvirus. De onderzoekers van de Wilkes University, in de Verenigde Staten, steunen dit. Aan de hand van hun onderzoek bleek dat vrouwen die minimaal 2 keer per week seks hebben over 30% meer antilichamen beschikken. Reden genoeg om zo snel mogelijk onder de lakens te kruipen dus!

Wellicht is dit wel een goede reden om gigolo te worden. Ambieer je zo’n carrière, dan heb je deze kwaliteiten nodig. Niet écht een alledaagse baan, maar het heeft zo z’n voordelen.