Je jeans wassen? Doe dat minder

Op zich is het een goede gewoonte om je kleren regelmatig te wassen, wel zo fris. Maar bij sommige items is dit niet echt goed voor de kwaliteit. Je jeans is hiervan misschien wel het beste voorbeeld. Het is zonde van je nieuwe jeans als die na korte tijd al zijn glans verliest. Was je broek dan ook zo min mogelijk, alleen wanneer het echt noodzakelijk is. Doe je dit dan toch, of moet je hem vaak wassen omdat je op de een of andere manier altijd vlekken hebt, was hem dan binnenstebuiten. Op deze manier blijft de wassing mooier.

stijl hacks weetjes kleding

Jeans

Blauw €140 Shop nu

Kwaliteit boven kwantiteit

Dit is een van de grote vuistregels op het gebied van ‘shoppen’. Hoewel het natuurlijk verleidelijk is om veel goedkope spullen te kopen, dient kwaliteit op plek #1 te staan. Investeren in enkele key items die jarenlang meegaan, een beslissing waar jij nooit – maar dan ook echt nooit – spijt van zal krijgen. Echter hoeft kleding van topmerken helemaal niet duur te zijn. Zo is er bijvoorbeeld de herenkleding outlet, waar jij tegen een lagere prijs ook kleding van topmerken aan de haak kan slaan. Als jij bij zo’n outlet jouw pareltje vindt, dan zal dit als een echte overwinning voelen.

 

Verruil gel voor een moisturizer

Gel kan een goede manier zijn om je haar in het model wat je wil te krijgen. Er zitten echter ook nadelen aan. Ten eerste kan veel gel ervoor zorgen dat je haren snoeihard zijn. Waarschijnlijk is dat niet de bedoeling, en erg natuurlijk ziet het er ook niet uit. Ten tweede zorgt gel er op den duur voor dat je haar droog wordt, waardoor je met een bos stro op je hoofd rond moet lopen. Door gel te laten staan en gebruik te maken van een goede moisturizer in te doen voorkom je dit probleem. Hiermee kun je je haar natuurlijk goed stylen blijft je haar goed gehydrateerd.

Match je sokken

Zelf doe je het natuurlijk niet, maar iedereen kent wel die mensen die het blijkbaar nogal lastig vinden om matchende sokken bij hun outfit te kiezen. Of ze besteden er gewoon geen aandacht aan. Dit kan je hele look verpesten, dus beter besteed je er wel aandacht aan. Eigenlijk zijn er grofweg twee opties, je kiest voor sokken die wat toevoegen aan je outfit of je gaat voor een paar dat niet zichtbaar is. Dus ook niet dat zwarte randje boven je witte schoenen, dat valt wél op.

Stijl hacks MAN MAN

Foto van: Instagram Erik Forsgren

Mouwen van je T-shirt oprollen

Je mouwen oprollen is zeker een optie om net dat extra tintje aan je outfit te geven. En vooral als dat een beetje messy is. Dat laat ook meteen wat meer zien van die gespierde armen waar je zo hard voor hebt gewerkt. Maar je moet het wel goed doen, anders ziet het er niet uit. De key is om je mouwen echt op te rollen, dus niet een aantal keren om te slaan. Op deze manier ziet het eruit alsof je er weinig moeite voor hebt gedaan, maar ziet het er wel tof uit.

perfecte outfit mannen vrouwen

T-shirt

Wit €50 Shop nu

Wissel af

Hopelijk doe je dit al elke dag met je je ondergoed, en waarschijnlijk ook wel met je shirt. En 7 dagen dezelfde broek is ook niet een heel goed idee. Als het gaat om schoenen en jassen kiezen veel mannen nog regelmatig voor hetzelfde. Het is natuurlijk veel stijlvoller om dit ook af te wisselen. Schoenen en jassen passen niet overal even goed op, dus om er altijd stijlvol bij te lopen moet je wel afwisselen. Besteed niet alleen aandacht aan je broek en shirt of andere top, maar maak je look helemaal af met een aantal toffe jassen. Dan ben je altijd klaar om te shinen.

Kleed je naar de gelegenheid

Een goede street outfit kan ervoor zorgen dat je er stijlvol bijloopt, maar niet als je naar een gala of trouwfeest gaat. Dan zal het je waarschijnlijk eerder vreemde blikken opleveren. Naar het huwelijk van je beste vriend ga je in een trouwpak, punt uit. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Het is nogal raar om naar een gewoon verjaardagsfeest je beste pak aan te trekken, dan zal iedereen zich afvragen wat je in hemelsnaam aan hebt. Kijk naar de gelegenheid en kies een outfit die daarbij past. Mocht je twijfelen wat nu de juiste outfit is, dan geldt dat overdressed beter is dan underdressed. Lees anders eens alle dresscodes door.

Wil je echt altijd on point zijn? Kijk dan ook eens naar de gewoonten van stijlvolle mannen.