Dresscodes voor de man

Mocht jij nou voor de spiegel staan en je afvragen wat moet ik nu weer aan? Dan helpen wij je een handje met een aantal kledingtips. Voor verschillende gelegenheden gelden verschillende etiquetten. Om je niet te laten ondersneeuwen op een meeting of verjaardag, zullen wij die etiquetten beschrijven. De volgende vijf gelegenheden vragen voor speciale dresscodes.

1. Dresscode voor een gala

Voor een gala is er eigenlijk maar één mogelijkheid, de smoking. Een smoking bestaat uit een twee of driedeling pak, meestal gedragen in het zwart. Hij moet klassiek gesneden zijn, dus geen korte broeken heren. Een pantalon moet klassiek op lengte zijn, dus met een knik aan de onderkant die ervoor zorgt dat hij net over de schoen valt. Daarnaast hoort op een galon op de broek en de satijnen revers. Wanneer jij voor een driedelige smoking gaat, houd alles dan in dezelfde kleur. Mocht je willen matchen in kleur, ga dan voor een zwarte pantalon en wit smoking jasje. Belangrijk is dat je geen horloge draagt onder je smoking. Bij een smoking draag jij geen accessoires, alleen manchetknopen, een vlinderdas (zelf gestrikt natuurlijk) en een wit pochet. Tot slot de schoenen. Ga voor lakleren schoenen of kies voor velvet loafers. Dat zijn de enige twee mogelijkheden voor je smoking.

Dit zijn de beste pakkenwinkels in Amsterdam, zodat jij zeker de deur uitloopt met een mooi pak.

dresscodes

overhemd blauw

Overhemd

blauw €129 Shop nu
loafers 2

Loafers

zwart €209 Shop nu

2. Dresscode voor een verjaardag

Een verjaardag draait altijd om gezelligheid en lekker makkelijk. Ga daarom voor een makkelijke outfit, kies voor een jeans met een overhemd erop. Dan zit je altijd goed. Mocht je twijfelen of de verjaardag een iets chiquere gelegenheid is, ga dan voor een pantalon met een polo erop. Ook zo zit je altijd goed. Probeer ervoor te zorgen dat je niet overdressed bent, want dan word je altijd voor lul gezet. Altijd goed is een chino met pullover en overhemd. Zo ben je nooit overdressed, maar zie jij er wel altijd goed uit.

dresscodes
Foto Instagram: suitsupply
grijs sweatshirt

Grijs

Sweatshirt €60 Shop nu
wit overhemd 3

Overhemd

wit €80 Shop nu

3. Dresscode voor een meeting

Een meeting vraagt altijd het beste uit jezelf en ook hier gelden bepaalde dresscodes voor. Wanneer jij een belangrijke meeting hebt met een toekomstig partner, ga jij niet in je jeans en hoodie. Alhoewel er tegenwoordig wordt gesproken van de hoodie-cultuur, is dit nog steeds uit den boze in traditionele meetings. Je hoeft niet in een driedelig pak te komen, maar kan wel mixen met de onderdelen. Zo is een pantalon de uitgelezen broek voor de meetings, welke je kan combineren met verschillende jasjes, T-shirts of overhemden. Ook is het geoorloofd om cleane, witte sneakers te dragen, afhankelijk natuurlijk van je job.

kleding per gelegenheid
Foto via Instagram Kosta Williams

Onze selectie pantalons voor mannen:

zomerse pantalon

Pantalon

Grijs €209 Shop nu
zakelijke pantalon

Pantalon

zwart €79,50 (aanbieding) Shop nu

4. Dresscode voor een diner

Een diner komt er in verschillende vormen, en dus ook verschillende dresscodes. Met je vriendin, met vrienden of collega’s. Voor elk van de drie gelegenheden kleed jij je natuurlijk anders. Met je vriendin doe jij je best om leuk over te komen en ga je voor een pantalon met overhemd. Met vrienden draait alles om gezelligheid, dus dan draag jij casual kleding. Tot slot het diner met werk. Afhankelijk van waar jij werkt, kleed jij je net zoals op je werk. Loop jij elke dag in pak, dan ga jij ook in pak naar het diner. Kies wel voor een wat relaxer pak, ga voor seizoensgebonden stoffen en probeer een effen donkerblauw pak te ontwijken. Ga eerder voor een pak met een ruit of streep erdoor, zo oogt het allemaal wat meer casual.

dresscodes
Foto Instagram: fabioattanasio

5. Dresscode voor een bruiloft

Je maat gaat trouwen, daar komen de befaamde dresscodes aan. Summer chique, casual chique of pastelkleuren. Er zijn tig mogelijkheden om de dresscode voor een bruiloft in te vullen. Het makkelijkst in dit geval is te gaan voor een combinatie. Wanneer de dresscode summer chique is, kies jij voor een witte of gebroken witte chino/pantalon met een contrasterend jasje erop. Ga daarnaast voor een matchend overhemd en kies voor een mooie casual das, ontwijk een zijden das hierin. Geen summer chique, kies dan voor een lichtgrijze pantalon met een donkerblauw jasje erop. De meest veilige en chique keuze die er is. Mocht het iets meer casual van aard zijn, dan kan je ook nog kiezen voor een combinatie met een mooi T-shirt onder je jasje.

dresscodes
Foto Instagram: erik.forsgren
grijze chino

chino broek

grijs €219 Shop nu
basic shirt

T-shirt

wit €30 Shop nu

Mocht jij in je witte overhemd steeds gele zweetvlekken achterlaten? Check dan eens deze 5 belangrijkste kleding trucjes, zo heb jij nooit meer last van vieze zweetplekken.