1. Zweet en vet vlekken verwijderen

Een gele kraag of onder de oksel van jouw favoriete witte overhemd betekent het einde van zijn levensduur. Er is nog hoop. Week het shirt in een kom gevuld met twee kopjes azijn en warm water voor twintig minuten. Hierna mix je een eetlepel zout, een eetlepel waterstofperoxide (een natuurlijke witmaker) en water met elkaar tot dit een pasta is. Verspreid dit over de vlekken en masseer dit voorzichtig in. Laat dit twintig minuten intrekken, waarna je het vervolgens mee wast met een witte was. Zo wordt het zweet vlekken en vet vlekken verwijderen eenvoudiger.

2. Stinkende schoenen in de vriezer

Een favoriet paar schoenen heeft iedereen. In de winter zijn dit meestal boots, in de zomer sneakers en voor op werk een net paar derby’s. Dit paar is dan ook vertrouwd aan de voet, waardoor deze vernevelend kan gaan ruiken. De oplossing is simpel. Doe de schoenen in een afsluitbare zak en laat hem vervolgens overnachten in de vriezer. Dit doodt bacteriën en vermindert de geur aanzienlijk.

The hand of a young man is opening a freezer door

3. Salade spinner/droger

Een snel handwasje is vaak eindeloos wachten tot de kleding droog is. Nu kan je de kleding droog wringen maar dat zorgt voor vele kreukels. Een handige truc is om de het kledingstuk in een salade spinner te doen waardoor je na enige inspanning weer drogen kleren hebt.

salade droger kleren drogen stijltips man man

4. Föhn de kreuken weg

Je moet naar je werk, maar je shirt heeft een aantal vervelende kreuken. Een snelle oplossing is het shirt te besprenkelen met water om die vervolgens droog te föhnen. Let op, houd de föhn ongeveer 2 centimeter van het kledingstuk vandaan om te voorkomen dat hij gaat branden.

5. Het scheermes slijpen

Een bot scheermes is de grootste oorzaak van jeuk, bultjes en vlekken tijdens het scheren. Nu kan je een scheermesje tot maar liefst 8 keer gebruiken waardoor een paar gladde wangen een dure investering zijn. Nu bestaat er een eenvoudige truc die de houdbaarheidsdatum van het scheermes flink omhoog brengt. Pak een oude (maar schone) spijkerbroek om vervolgens het mes te slijpen doormiddel van het mes langs het denim te halen. Je herhaalt dit tot 20 keer in de richting waar het mes heen wijst, want het is niet de bedoeling dat je de broek scheert.

Scheermesje stijltips scherp spijkerbroek man man

Hebben deze tips geholpen, of ben je opzoek naar nog meer van deze handige tips? Laat het ons weten.