Een nieuwe manier van trainen, waar je tot wel 1.000 calorieën in één les kan verbranden. Dat klinkt als de perfecte workout om die killer zomer body te krijgen. Blaze is de nieuwste manier van trainen in een toffe boutique studio. Het is alles wat je zoekt binnen één les en geeft je de mogelijkheid om je grenzen te verleggen. Door de combinatie van intense cardio training met boksen, Martial Arts skills én kracht is dit de meest complete training van vandaag de dag.

Wat is Blaze bij David Lloyd?

Blaze is een High intensity intervaltraining (HIIT), die op speciaal geselecteerde dance music wordt uitgevoerd. De lekkere beats zorgen ervoor dat jij door het dak gaat tijdens deze training. De HIIT is een dynamische workout die mixed martial arts, intense cardio- en krachttraining combineert. Om jou even een blink te geven hoe deze trainingen eruit komen te zien; check hier de Blaze preview video van David Lloyd:

De Blaze omgeving

Gedurende een Blaze workout zal jij je bevinden in een boutique studio, die de omgeving van een nachtclub nabootst. Mede door de opzwepende dance-muziek en het gebruik van felle lichten voelt het meer aan als een avondje stappen dan sporten. Maar nu werk jij je toch echt in het zweet gedurende de workout, in plaats van lekker staan te schudden op hippe deuntjes.

Tijdens de workout ga je te maken krijgen met het hartslag systeem van MYZone. Hiermee kan jij gepersonaliseerde resultaten inzien zodat jij het beste uit je training kan halen. De bedoeling is dat jij de hele training in de rode zone zit, zodat jij in de hoogst calorie verbrandede fase blijft. Gedurende de workout worden de resultaten van eenieder op het grote scherm getoond, waardoor jij nog meer uit je workout wilt halen.

Blaze MAN MAN

Hoe gaat de Blaze workout?

Je begint de les met het uitzoeken van de juiste MYZone riem, die net onder je borst geplaatst wordt. Vervolgens wordt iedereen voorzien van bokshandschoenen, om daarna te beginnen aan de warming-up. Dan gaat de échte workout beginnen. Je wordt onderverdeeld in drie groepen, die ieder hetzelfde parkour afleggen in verschillende volgorden. Elke ronde duurt ongeveer 3-4 minuten en aan het eind wordt er middels gekleurde lichten aangegeven dat je mag stoppen. Tijdens elke ronde vind je verschillende oefeningen. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van Woodaway loopbanden bij de cardio zone, een benchpress bij het krachthoek en zelfs ook bokszakken. Je beweegt jezelf door de verschillende zones en zal te maken krijgen met cardio, gewichtheffen en boxen/mixed martial arts. Hierdoor ondervind jij een fullbody workout die zowel zorgt voor kracht opbouw als vet verlies.

David Lloyd biedt nu een gratis 30 minuten trial  aan dus pak je kans en verbrand wel tot 1.000 calorieën binnen één les.