De misdaadserie StartUp is een plotselinge hit op Netflix

Het aanbod van series op Netflix is ongelofelijk groot. Van sommige series lijkt het haast alsof iedereen ze kijkt, andere series zijn minder bekend. Dat betekent echter niet dat ze de moeite minder waard zijn. Eén zo’n parel is StartUp. Iedereen die fan is van crypto en start-ups zal ongetwijfeld van de serie genieten.

De afleveringen draaien om de ontwikkeling van GenCoin: een digitale betalingsmogelijkheid die doet denken aan de Bitcoin. De personages in de serie zijn op hun eigen manier betrokken bij het ontstaan en de verspreiding van de GenCoin. Dat is echter niet zonder gevaar, blijkt al gauw.

StartUp

De wereld van crypto staat centraal

De paden van drie vreemden kruisen elkaar in StartUp. De Bankier Nick, de gangleider Ronald en de technologie-expert Izzy proberen samen om van GenCoin een groot succes te maken. Daarbij worden ze echter tegengewerkt door Rask, een agent van de FBI. StartUp geeft een kijkje in de technische wereld van start-ups, hackers, crypto en het ‘grote geld’.

Wat al gauw blijkt (check hieronder maar de trailer) is dat die wereld gevaarlijker is dan gedacht. De drie komen terecht in keiharde situaties waarin hun levens op het spel komen te staan. Is het het waard? Zal GenCoin een succes worden? En zo ja, wat zullen de personages daar dan voor moeten opgeven? In drie seizoenen krijgen we antwoord op die vragen.

De cast en IMDb-score van StartUp 

Op IMDb krijgt StartUp een 8.0 als gemiddelde score. Acteurs die in de serie te zien zijn, zijn onder andere Adam Brody en Martin Freeman. In totaal bestaat de serie uit 30 afleveringen. Er zijn momenteel geen plannen voor een vierde seizoen, maar zeg nooit nooit. Op zoek naar meer Netflix series? Probeer dan ook eens de serie Colony en bereid je alvast voor op het vette Hit & Run