EXIT Festival 2.0

De oorsprong van dit grootse festival is uniek. In het jaar 2000 is het ontstaan uit een honderd dagen durende studentenprotest tegen de toenmalige Servische president Slobodan Milosevic. Het jaar daarop werd het festival verplaatst naar de locatie waar het vandaag de dag nog steeds gehouden wordt. Dat het een succes is, dat is geen geheim. In het jaar 2019 waren er maar liefst 200.000 bezoekers aanwezig, hét recordjaar voor EXIT. Na een helaas geannuleerde editie in 2020 is het festival ditmaal terug met een unieke editie.

Het festival viert zijn 20-jarige bestaan en gaat daarom volop uitpakken met een gruwelijke line-up voor EXIT Festival 2.0. Met headliners als Robin Schulz, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, DJ Snake, Sabaton en David Guetta en veel meer top artiesten belooft het een onvergetelijke beleving te worden. Het festival gaat komende maand al van start. Tussen 8 en 11 juli zal in de Servische plaats Novi Sad de grond hevig gaan beven vanwege alle beats, raps en ander oorgestreel geproduceerd door de crème de la crème van de muziekwereld.

EXIT Festival 2.0 (1)

Meer top artiesten in de line-up

Wie er verder nog allemaal te zien zijn? Denk aan namen zoals Solomun, die 50 miljoen views pakte met zijn Boiler Room DJ Set, het Oekraïnse DJ-collectief ARTBAT en de Amerikaanse DJ Honey Dijon uit Chicago. Verder nog de Duitser Boris Brejcha die zijn melodische techno ten gehore brengt terwijl hij een opvallend masker draagt, en – last but not least – de beeldschone Belgische DJ Amelie Lens die haar elektronische deuntjes met veel talent over het publiek strooit. Ook komt Paul van Dyk als oudgediende weer eens opdraven om de show te stelen. Verder zijn er nog veel onbekendere acts aanwezig. Een aantal lokale DJ’s, maar ook opkomende acts zoals een Italiaanse techno duo met een bijzondere artiestennaam: 999999999. Er zijn bovendien nog veel meer namen in aantocht.

 

De volledige line-up vind je hier.

EXIT Festival 2.0 is dus een festival met voor ieder wat wils. Dit blijkt wel uit de eerdergenoemde namen als David Guetta, Tyga, Sabaton en Paul Kalkbrenner. Het maakt niet uit of je nu houdt van EDM, pop, hip-hop, heavy-metal of techno, want alles komt voorbij bij EXIT Festival 2.0. Zo is het dus ideaal om met een grote groep vrienden naar toe te gaan. De sfeer is natuurlijk pas écht op zijn best als iedereen zijn favoriete muziek gehoord heeft.

De locatie, datum en tickets in 2021

Wat het allemaal nog mooier maakt is dat je dit doet in het zonnige Novi Sad. Geen zorgen over een Hollandse regenbui die alles weer compleet verpest dus, maar bijna gegarandeerd heerlijk weer in het erg tropische Zuid-Oost Europa rond deze tijd van het jaar. En of de locatie waanzinnig is, dat zou je eigenlijk gewoon met je eigen ogen moeten beoordelen. Het festival vindt – zoals iedere editie – plaats in het Fort van Petrovaradin en je kan daadwerkelijk dansend de zon zien opkomen boven de Donau.

Exit festival europa

Interesse gekregen om het festival te bezoeken? Dan kan je hier tickets kopen. Deze zijn vrij voordelig, zo heb je al een festival ticket voor 132 euro. Het EXIT Festival 2.0 vindt plaats van 8 tot en met 11 juli 2021.

Bestel je tickets via deze link.

Check hieronder de aftermovie van 2019 en maak jezelf warm voor de volgende editie. Ben jij erbij?