Sporten met je partner kan je relatie een boost geven

Het klinkt misschien best gek dat sporten met je partner veel voordelen voor je relatie heeft. Toch is het écht zo. Wanneer je samen sport, breng je meer tijd met elkaar door. Dit heeft veel voordelen voor je relatie. Het sporten zorgt ook nog eens voor een gezamenlijk doel. Jullie willen namelijk samen fitter worden en aan jullie gezondheid werken. Er zijn meerdere voordelen aan sporten met je partner. Je leest ze hieronder.

 

1. Een beter humeur

Sporten zorgt ervoor dat er verschillende vrolijkmakende hormonen loskomen in je lichaam. Dit zijn hormonen zoals: dopamine, serotonine, noradrealine en endorfines. Het trainen geeft je dus een goed humeur, waardoor jij beter om kan gaan met je partner. Maar aangezien jullie beiden op dit moment van deze vrolijke hormonen aan het genieten zijn, creëert dit een betere band tussen jullie.

sporten partner relatie verbeteren

2. Meer vertrouwen in je partner dankzij samen sporten

Iedereen sport met een bepaald doel. Dit kan zijn dat je snel veel spiermassa wil hebben, een betere conditie wil krijgen of wil afvallen. Deze doelen probeer je in stapjes te behalen, maar dat gaat niet zo makkelijk als de meesten denken. Daarom heb je soms iemand nodig die je kan motiveren of verder te gaan. Of wanneer je een van deze doelen behaald, is het fijn om iemand te hebben om het mee te vieren. Je hebt simpelweg iemand nodig op wie je altijd kan bouwen, wie is daar nu een beter persoon voor dan je partner?

3. Een team worden

Dit is eigenlijk een beetje een gevolg van de vorige stap. Doordat je elkaar meer vertrouwt en dus altijd op elkaar kan rekenen, vorm je samen een team. Je bent dus ook niet alleen mentaal een team, maar je kunt het ook fysiek zijn. Er zijn namelijk genoeg oefeningen waarbij je gewichten gaat heffen. Laat je partner achter je staan als back-up. Dit is ook een moment waarmee je elkaars vertrouwen wint.

5 redenen waarom sporten met je partner je relatie verbeterd

4. Je ‘fysieke intimiteit’ verbeteren

Ja, zelfs je ‘spannende avondjes onder de lakens’ kunnen verbeterd worden door samen met je partner te sporten. Fysiek gezien zorgt sporten er natuurlijk voor dat je er fitter en gezond uit ziet. Dit zorgt ervoor dat de aantrekkingskracht verhoogd wordt tussen jullie.

5. Samen jullie grenzen verleggen

Wanneer je samen traint, ben je elkaar aan het motiveren. Niet alleen tijdens de oefeningen, maar ook om hier en daar eens een keer bijvoorbeeld een extra tien minuten te rennen en dus gewoon door te gaan. Doordat je dit doet bij je partner in de sportschool, gaat dit ook gemakkelijker in het dagelijks leven.