Wat is een fade in de baard?

Een fade in een baard is eigenlijk een techniek waarmee je de lengte van je baard geleidelijk laat overgaan van kort naar lang. Het zorgt voor een strakke en nette uitstraling, waarbij de baard lijkt te vervagen vanuit de nek en wangen. Het is een geweldige manier om je baard er netjes en goed onderhouden uit te laten zien, en het is populair bij veel baardliefhebbers. Dus als je die strakke, gestructureerde look wilt, probeer dan eens een fade in je baard.

 

Welk materiaal heb je nodig?

Om zo’n “fade in de baard” te krijgen, heb je speciaal gereedschap nodig. Daarom is het handig om een goede baardtrimmer met verschillende opzetstukjes, een kam, een borstel, baardshampoo en conditioner te hebben. Wat ook handig zou kunnen zijn is om transparante scheergel en een scheermes te gebruiken, maar dat is niet per se nodig.

baard fade

Zo zet jij in 5 stappen een fade in je eigen baard

Hieronder ontdek je hoe je een prachtige fade in je baard creƫert. Stap 1 begint met een goede voorbereiding, inclusief het gebruik van baardshampoo en conditioner. Vervolgens leer je in stap 2 hoe je je baard trimt en in stap 3 hoe je de lijnen perfectioneert. Stap 4 onthult het geheim van een geslaagde fade, terwijl stap 5 het belang van regelmatige verzorging benadrukt.

Stap 1: Voorbereiding

Het proces begint met het klaarleggen van al het gereedschap op de wastafel. Maar voordat je echt aan de slag kan, moet je je baard goed voorbereiden. Dus eerst een goede wasbeurt voor je baard met baardshampoo en conditioner. Hierdoor wordt het haar zachter en beter hanteerbaar.

Stap 2: Trimmen

Nu is het tijd om te beginnen met de trimmer. Je begint met een langere lengte en werkt langzaam naar beneden, zodat je baard korter wordt. Het is belangrijk is om tegen de richting van de baardgroei in te trimmen, zodat alle te lange haren worden verwijderd.

Stap 3: Lijnen afwerken

Na het trimmen is het moment aangebroken om de lijnen strak te maken. Je begint met het trimmen van de baardlijn en maakt een lichte curve met de trimmer. Daarna doe je hetzelfde met je snor en wangen, zodat alles er strak uitziet.

Stap 4: De fade maken

Nu het spannende gedeelte: de fade van de baard. Begin hoog en ga langzaam omlaag, waarbij je opzetstukjes gebruikt om de overgang van kort naar lang haar geleidelijk te maken. Tussendoor borstel je je baard om losse haartjes te verwijderen en ervoor te zorgen dat de fade er mooi uitziet.

Stap 5: Verzorging

Nu is je baard helemaal klaar met een geweldige fade. Maar je weet dat dit niet voor altijd is, want baardhaar groeit snel. Daarom hoor je je fade elke drie dagen bij te werken, zodat het er altijd strak uitziet.

Hieronder zie je het proces in een video op YouTube:

 

Na verloop van tijd word je steeds handiger in het maken van de perfecte fade. Het is dus allemaal de moeite waard om zo’n strakke, frisse fade te zetten.