Hoe moet je je snor trimmen?

Hoe je een snor moet trimmen kan best moeilijk zijn, althans, als je niet goed weet waar je moet beginnen. Want iedere snor is anders en het is moeilijk om te bepalen welke vorm je snor bij je hoofd past. Ook moet je rekening houden met de lengte van de snor, want je wilt natuurlijk niet dat hij veel te dun is of juist veel te dik.

Wat de do’s zijn bij het verzorgen van je snor, gaan we je helemaal uitleggen hieronder. Zodat jij binnenkort met een stijlvolle snor over straat kan.

1. Laat je complete baard groeien

Twee centimeter is de aangeraden minimale lengte van je baard om een snor te creëren. Zodat je de lengte en dikte hebt die nodig is om zonder enige beperking vorm aan te brengen. Wanneer je echt een snor met een krul zou willen bijvoorbeeld, moet je je baard wat langer laten groeien. Maar als je hem precies goed wilt hebben, raden we je dus aan twee centimeter minimaal aan te laten groeien.

2. Trim de baard

Voordat we ons op de snor gaan focussen, is het eerst belangrijk om je baard te trimmen. Zo krijg je al de goede vorm voor je snor.

Let op: zorg niet dat je te veel weg trimt rondom de snor, het kan dan namelijk gebeuren dat je de snor geen goede horizontale lengte kan geven, waardoor het er heel gek uit gaat zien. Tussen 1-2 cm is meestal het beste, maar kijk wat voor jou het best werkt.

hoe snor trimmen

3. Bepaal de lengte van je snor

Nu is het belangrijk dat je gaat bepalen of de lengte van je snor goed is. Wanneer je je complete baard bijvoorbeeld langer dan 2 centimeter hebt laten groeien, kan het zijn dat je na het trimmen van de baard schrikt van de lengte van je snor. Pak dan het opzetstukje van je trimmer en probeer eens 2 centimeter of korter. Het is hierbij belangrijk dat je niet meteen voor een korte lengte gaat, want wanneer je het in stapjes doet kan je altijd nog terug voordat hij te kort is.

4. De snor vormgeven

Wanneer je klaar bent met het trimmen, kan je de tondeuse pakken of een trimmer zonder kopje. Bepaal nu de vorm van je snor. Begin aan de zijkanten van de ‘vleugels’ van je snor. Begin eerst breed en verwijder haar tot het een mooie vorm heeft. Ook is het belangrijk om te zorgen dat je snor een beetje symmetrisch loopt, anders bestaat de kans dat je scheve gezichten krijgt. Letterlijk, want dan kan het zijn dat je snor scheef loopt.

5. Scheer je gezicht glad

Om de snor het beste tot zijn recht te laten komen, is het aan te raden om de rest van je baard helemaal glad te scheren zodat alleen nog maar de snor overblijft. Dat doe je door met je scheerschuim alles rondom je snor in te smeren en vervolgens met een scheermes af te scheren. Zorg dat je in de haarrichting scheert, daarmee voorkom je ingegroeide haren of irritaties van de huid.

6. Hydrateer je huid

Belangrijk is dat je je huid achteraf even goed hydrateert met een aftershave. Het liefst één zonder alcohol, om uitdroging van de huid te voorkomen. Ook is het slim om eens in de zoveel tijd even wat crème op je gezicht te smeren.

7. Onderhoud je snor

Na een aantal dagen zal je merken dat je snor een wat verwilderde vorm begint te krijgen. Dat komt natuurlijk doordat de haren weer beginnen te groeien. Het is daarom belangrijk om je snor bij te blijven houden. Zorg ervoor dat je hem elke paar dagen bijwerkt door de verdwaalde haren weg te halen, beide kanten van de snor gelijk te houden, de rest van je gezicht zorgvuldig te scheren en natuurlijk verschillende manieren te vinden om de snor te dragen. Als het alleen gaat om verwilderde haren, dan is het heel eenvoudig met een schaartje te doen. Mocht de vorm helemaal wat verwilderd te raken, haal dan die trimmer van je tevoorschijn.