Het aanbod Spaanse series op Netflix

Op Netflix staan de nodige Spaanse series te vinden. Van humoristischec soaps tot series waarin een aanslag centraal staat: het aanbod is erg divers. Dit zijn vijf goede Spaanse series en hun bijpassende IMDb-scores voor als jij op zoek bent naar een nieuwe serie.

1. La Víctima Número 8

Deze serie gaat over een terroristische aanslag in Bilbao, een gemeente in Spanje. Er vallen zeven dodelijke slachtoffers en tientallen gewonden. Het personage Omar wordt beschuldigd van de daad, maar heeft er niets mee te maken. Is hij dus eigenlijk het achtste slachtoffer? En wie heeft de aanslag wel gepleegd? Die vragen stelt La Víctima Número 8wat de serie één van de Spaanse series op Netflix maakt die nog lang blijft hangen.

IMDb-score: 7.0

 

2. Perdida

Eén van de bruutste Spaanse series op Netflix is Perdida. Hoofdpersoon Antonio laat zich expres oppakken en in de Colombiaanse gevangenis gooien. Dat doet hij niet zonder reden. De man die dertien jaar eerder zijn dochter heeft onvoerd zit daar namelijk ook opgesloten. Hij probeert van binnenuit meer informatie te achterhalen over de ontvoering en zijn dochter te kunnen redden.

IMDb-score: 7.1

 

3. Elíte

De titel van Elíte verwijst naar de prestigieuze leerlingen van de school die centraal staan in de serie. De rijksten van de rijken hebben de nodige duistere geheimen. De aankomst van een paar leerlingen die een beurs hebben gekregen voor de school zorgt er al gauw voor dat die geheimen aan het licht komen. Inmiddels zijn er drie seizoenen van de serie uitgekomen. Het is één van de Spaanse series die je voorlopig nog lang zult zien op Netflix. Netflix heeft namelijk ook al seizoen 4 en 5 besteld van de show.

IMDb-score: 7.6

 

4. La Casa de Las Flores

Officieel komt La Casa de La Flores niet uit Spanje maar uit Mexico, maar er wordt wel degelijk Spaans gesproken door de personages. Die personages zijn allemaal verbonden aan een chique bloemenzaak een een cabaretshow. De elitaire familie heeft onderling behoorlijk wat meningsverschillen uit te vechten. Inmiddels zijn er drie seizoenen van de serie uitgebracht, die een grote internationale hit zijn.

IMDb-score: 7.7

 

5. La Casa de Papel

In het overzicht van beste Spaanse series op Netflix kan La Casa de Papel natuurlijk niet ontbreken. Dat ligt echt niet alleen aan de knapste actrices uit de serie. Het vijfde seizoen van de serie kan wat ons betreft niet snel genoeg komen. Daarmee zal de serie helaas tot een einde komen, maar de makers van La Casa de Papel hebben alweer een nieuwe serie: Sky Rojo

IMDb-score: 8.3