Spaanstalige series op Netflix

Spaanstalige series, Netflix staat er vol mee. La Casa de Papel seizoen drie al gebingewatcht? Geen probleem, er staat genoeg ander Spaansgesproken spul op je te wachten. Las Chicas del Cable, Alta MarÉlite, Vis a Vis – ga zo maar door. Krijg jij er ook maar geen genoeg van? De volgende titel in deze reeks staat alweer voor de deur. Het gaat om een serie die de naam La Víctima Numéro Ocho, oftewel slachtoffer nummer 8, draagt. Deze thriller is ook wel te vinden onder de Engelse naam Victim Number Eight en was al in oktober vorig jaar op de Spaanse tv te zien. Nu arriveert de serie op Netflix.

La Víctima Numéro Ocho

La Víctima Numéro Ocho

La Víctima Numéro Ocho draait om een aanslag in de Spaanse stad Bilbao, waarbij zeven mensen om het leven komen. Daarnaast vallen er nog eens tientallen gewonden. Bij de ontploffing in het oude stadshart van Bilbao lijkt het te gaan om een jihadistische aanslag. De chaos is groot na de aanslag, de sfeer uiterst gespannen. Niemand is nog te vertrouwen, levens zijn verscheurd, voor velen zal het nooit meer hetzelfde zijn.

Uiteraard wordt het politieonderzoek direct in gang gezet en wordt er jacht gemaakt op de dader. Aanvankelijk lijkt de zaak een simpele verklaring te hebben. Al gauw blijkt het toch complexer in elkaar te steken. In La Víctima Numéro Ocho volgen we Omar (César Mateo), die ten onrechte wordt aangewezen als schuldige van de aanslag, een misdaad die hij niet begaan heeft.

La Víctima Numéro Ocho

Number #8

Op die manier lijkt Omar slachtoffer nummer 8 te worden. Het is riskante thematiek waar La Víctima Numéro Ocho zich mee bezig houdt. Onderwerpen als terrorisme, jihadisme, complotten en massa-hysterie, het zijn geen eenvoudige thema’s. Maar de makers zijn niet conflict vermijdend en weten de onderwerpen respectvol en intelligent neer te zetten. Dit is ook af te lezen dat de serie op IMDb krijgt, namelijk een 7,7. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen en is nu op Netflix te vinden.

De nieuwe Tarantino-film Once Upon a Time in Hollywood al gezien?