Een gebroken hart door liefdesverdriet

Of het nou een dag, een week of een jaar is sinds jullie uit elkaar zijn gegaan, een gebroken hart herstellen kost tijd. Maar ook jij zal na een tijdje over haar heen kunnen komen en geen liefdesverdriet meer hebben.

1. Omarm het gevoel van verlies

Je bent door een impactvolle en pijnlijke gebeurtenis gegaan, dus geef jezelf de tijd en ruimte om te herstellen. Wees aardig voor jezelf en laat je emoties naar buiten komen: wees verdrietig, wees boos. Wat je ook voelt: het is rechtvaardig. Opkroppen van emoties is het slechtste wat je kunt doen, dus laat de emoties eruit, ook al betekent dat dat je een tijdje een wrak bent. Dat mag.

Bedenk ook dat het gevoel van verdriet in het begin zomaar terug kan komen. Als je langs jullie favoriete restaurant fietst off haar favoriete maaltijd kookt. Ook hier is het weer belangrijk om je emoties niet op te kroppen. Voel wat je voelt, dan wordt het op den duur alleen maar makkelijker.

2. Steun van familie en vrienden

Als er iemand is die je hierbij kan helpen, is het wel een familielid of vriend die ook liefdesverdriet heeft meegemaakt. Twijfel daarom niet om steun te zoeken bij vrienden en familie en praat over je gevoelens. Op die manier is het makkelijker deze te verwerken.

liefdesverdriet gebroken hart

Als je liever alleen rouwt om het verlies van je relatie, probeer je gevoelens dan privé uit te drukken. Schrijf ze op in een dagboek of in een brief naar je ex (die je nooit zult versturen).

3. Er is tijd voor verdriet, maar ook voor vreugde

Het feit dat je je over het algemeen niet zo gelukkig voelt, is geen excuus om te stoppen met de dingen die je wel vreugde brengen. Voel je niet schuldig als je merkt dat je weer ergens om kan lachen kort na een break-up, maar wees trots op jezelf dat je er bovenop aan het komen bent. Kijk grappige filmpjes, speel met je huisdier, ga naar de sportschool, kortom: doe wat jou gelukkig maakt. Er is geen garantie dat het je voor lange tij afleidt van de break-up, maar door te doen waar je van houdt zorg je goed voor je lichaam en geest.

4. Het leven als afleiding

Hoe groot je problemen ook mogen zijn: de wereld om je heen draait nog steeds. Het romantische aspect van het leven is slechts een van velen, probeer ervoor te zorgen dat je niet ook achter komt te liggen op de andere aspecten. Focus je bijvoorbeeld meer op je werk of op het sporten. Misschien heb je een vriend van je lang niet meer gezien of zou je nog een keer langs willen gaan bij familie in het buitenland. Focus je op andere aspecten van het leven en gebruik de afleiding om niet volledig stil te gaan staan.

Krijg je het idee dat ze spijt heeft van de beslissing? Zo merk je of je ex je nog leuk vindt.