Slechte eigenschappen waar je vandaag nog mee moet stoppen:

1. Onnodig op het internet surfen

Slechte eigenschappen. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Onnodig surfen op het internet is er eentje van (vooral tijdens kantooruren). Je moet jezelf gemiddeld 15 minuten focussen voordat je jezelf volledig in een taak kunt storten. Je komt dan in een bepaalde flow en dat verhoogt je productiviteit. Deze flow wordt echter al weer verstoort door de apps, Facebook-berichtjes of mails die je ontvangt. Focus eerst op je taken. Wanneer deze klaar zijn kun je even een korte break nemen en er vervolgens weer keihard tegen aan gaan.

2. Geen actie durven te ondernemen

Wanneer je niet zeker van je zaak bent heb je de neiging om te bevriezen. Je hebt verschillende ideeën bedacht (die goed zijn), echter ben je te onzeker om deze te delen. Niemand weet van te voren zeker of zijn plannen zullen slagen. Deel in het vervolg je ideeën en onderneem actie. Mochten het goede ideeën zijn, dan is dat mooi meegenomen. Zijn het minder goede ideeën dan kunnen deze jou helpen om tot betere te komen. Win-Win.

3. Je smartphone, laptop of tablet gebruiken in bed

Dit is een van de slechte eigenschappen die anno 2016 moeilijk af te leren zijn. Toch moet je proberen dit niet meer te doen. Wanneer je in bed gebruik maakt van je smartphone, laptop of tablet kun je minder goed slapen waardoor je de volgende dag minder goed kunt presteren op werk.

slechte eigenschappen-afleren-in bed liggen-met telefoon in bed-MAN MAN

4. Veelvuldig gebruik maken van notificaties

Veelvuldig gebruik maken van notificaties zijn productiviteit killers. Doordat er telkens een notificatie op je scherm voorbij komt, raak je afgeleid en kun je jezelf minder goed focussen. Plan in je agenda een moment in waarop je alle notificaties rustig kunt bekijken.

5. Mensen (in gedachte) vergiftigen

Het komt wel eens voor dat een dag niet vlekkeloos verloopt. De printer deed het niet, je hebt koffie over je nieuwe broek gemorst en het lijkt wel alsof je baas tegen je is. Je bent ongelofelijk boos en denkt zelfs al na hoe je jouw baas kunt vergiftigen. Tel tot tien en relativeer de situatie, dan zal blijken dat het allemaal wel meevalt.

6. Roddelen

Never nooit doen. Alles wat je zegt kan en zal tegen je worden gebruikt. Maar de belangrijkste reden is dat je anderen ermee kunt kwetsen. Verplaatst jezelf in een ander en vraag jezelf af: “Zou ik dit leuk vinden?” Nee. Je bent nu volwassen en moet je professioneel gedragen.

7. “Ja” zeggen terwijl je eigenlijk “nee” moet zeggen

Één van de slechtste eigenschappen is dat je op alles altijd “ja”zegt. Heb je ergens geen tijd voor? Durf dan nee te zeggen. Je hebt het al druk zat en wanneer je voor je eigen werk tijd te kort komt is het al helemaal niet handig om andermans werk op je schouders te nemen.

slechte eigenschappen-heren-werken-kantoor-bureau-zwart kostuum-MAN MAN

8. Multitasken

Leg de focus op één taak. Wanneer je deze kunt afvinken leg je de focus op de volgende taak. Op deze manier kun je het overzicht bewaren en werk je efficiënter.

9. Op je telefoon kijken tijdens een gesprek

Wanneer mensen met jou in gesprek zijn kunnen zij het vervelend vinden wanneer jij tussentijds een berichtje aan het typen bent of op je telefoon zit te kijken. Concentreer je op het gesprek, luister naar wat die gene zegt en reageer daarop.

10. Jezelf met anderen vergelijken

Je moet jezelf niet vergelijken met anderen. Iedereen heeft zijn specialiteiten en kwaliteiten. Focus op jezelf en niet op anderen.

Leer die slechte eigenschappen af en haal het beste uit jezelf.