De hopeloze romanticus herkennen

Doordat een romanticus er vaak onwerkelijke ideeën over een relatie op na houdt, is het niet alleen voor hem lastig, maar ook voor de partner. Ook al kan zo’n relatie bijzonder hecht zijn, doordat de romanticus vast houdt aan zijn ideeën, loop je als partner snel de kans extra je best te moeten doen. Dat gezegd hebbende is het goed om te weten wat kenmerkend is voor de romanticus. De tien volgende stellingen geven je een aardig beeld om te bepalen of dat in jouw situatie het geval is.

Signalen van een (hopeloze) romanticus

  1. Liefde op het eerste gezicht bestaat zo is ook de ‘eeuwige liefde’ iets waar je zeker in gelooft.
  2. Je bent er heilig van overtuigd dat ‘de ware liefde‘ bestaat. Het is dan ook enkel het lot tot je diegene tegenkomt.
  3. Dagdromen zijn vanzelfsprekendheid en dus is het lastig om je te kunnen concentreren.
  4. Snel het idee hebben niet te worden begrepen door je omgeving.
  5. Je wensen met betrekking tot de ideale relatie is vaak niet realistisch. Je gaat altijd voor de ‘mission impossible’.
  6. Als je een relatie hebt, is dit vaak geen lang traject.
  7. De romanticus weet exact wat hij / zij wil bereiken in een relatie en ook de datum van het huwelijk staat al vast.
  8. Wat betreft het huwelijk: alles al ingepland, van de bruidskleding tot en met de locatie. Zelfs als het huwelijk nog niet vast staat.
  9. Iemand aanbidden is belangrijk, dat kan van twee kanten komen.
  10. De romanticus heeft geen enkel probleem om spontaan verliefd te worden op een filmpersonage en gaat daar dan ook helemaal in op.

De realistische romanticus

Ondanks alle mogelijke beperkingen van de traditionele romanticus, is het zeker geen handicap of beperking. Ook een romanticus kan een ontwikkeling doormaken om bovenstaande eigenschappen om te toveren tot positieve inzichten. We hebben het dan over de realistische romanticus. Hij is het type dat weet dat romantiek meer is dan het beeld wat in boeken en films wordt geschetst. Dat zorgt niet voor de afwezigheid van bovenstaande denkbeelden, maar zorgt wel voor een meer realistische benadering.