Panel Dragon’s Den: “een verspilling van tijd”

In het tv-programma Dragons’ Den krijgen beginnende ondernemers de kans om hun idee te pitchen aan een panel investeerders. Ze krijgen 5 tot 10 minuten de tijd om het idee de presenteren. Daarna is het aan de investeerders om te investeren in het concept en daarmee een percentage van het bedrijf te claimen, of om het idee af te wijzen.

Maar het idee van Shaun Pulfrey werd meteen afgezeken. Volgens het panel was het idee een verspilling van tijd. Maar even later bewijst de Britse bedenker van de haarborstel het tegendeel. In een tijdsbestek van een kleine twee jaar verkoopt hij meer dan 250.000 stuks van de ‘Tangle Teezer.’

Ondanks al het Dragons’ Den gezeik is Shaun Pulfrey nu steenrijk

Maar om daar te komen moest Shaun veel eigen geld investeren in prototypes van de haarborstel. Geen één investeerder wilde na zijn pitch bij Dragons’ Den geld steken in de ontwikkeling van het product. Het was voor de investeerder Deborah Meaden, die hem destijds afkraakte in het programma, dan ook een pijnlijk moment toen het product toch succesvol bleek te zijn. Met een investering van 80.000 pond had ze namelijk 15% van de omzet kunnen incasseren.

Het succesverhaal van Shaun Pulfrey: van falen bij Dragons' Den tot multimiljonair Tangle Teezer

Anno 2020 leeft Shaun Pulfrey als multimiljonair. Met een netto waarde van 10,6 miljoen pond (omgerekend een kleine 12 miljoen euro) is hij nu een van de meest succesvolle ondernemers die ooit heeft deelgenomen aan Dragons’ Den. En zijn bedrijf Tangle Teezer Ltd. heeft nu een netto waarde van 223,5 miljoen euro.

Benieuwd naar de pitch van Shaun Pulfrey in de serie? Check dan de onderstaande Youtube video (vanaf 5.55):

 

Maar hij is nog niet de meest succesvolle Brit

Om in de lijst van de meest succesvolle en rijkste Britten te komen, moet hij nog flink aan de weg timmeren met zijn onderneming. Hij woont wel in het perfecte land om miljardair te worden, want in de hoofdstad Londen wonen er maar liefst 93 miljardairs. De nummer 1 van de ‘Rich List’ is nog altijd Jim Ratcliffe, de eigenaar van het chemiebedrijf ‘Ineos’. Met een fortuin van 23,5 miljard euro is hij de rijkste Brit van dit moment. Maar wie weet dat Shaun over een paar jaar geknipt is de eerste plek in de lijst.

Ook in ons land is het programma Dragons’ Den populair. Wil jij meedoen en wat geld bij elkaar sprokkelen? Dan moet je weten hoeveel er mogelijk is. Zo rijk zijn de Nederlandse investeerders.

Wil jij wat meer inspiratie opdoen door dergelijke succesverhalen? Check dan de succesvolste bedrijven uit het programma.