Sex Education seizoen 3 op Netflix

De eerste twee seizoenen van Sex Education waren steengoed en bij flarden tamelijk bizar. De serie gaat over de middelbare scholier Otis. Zijn moeder, gespeeld door Gillian Anderson (die we recent in The Crown seizoen 4 hebben kunnen zien), is een sekstherapeut.

Otis besluit werkwijzes van haar over te nemen en zo brandende vragen en problemen van zijn medescholieren op te lossen. Al gauw hebben ze een heuse succesvolle ondergrondse therapie-kliniek opgericht op de school. De serie is grappig en weet altijd te vermaken. Het is dus niet verwonderlijk dat Netflix groen licht heeft gegeven voor een seizoen 3 van Sex Education.

Sex Education seizoen 3

Cast wordt uitgebreid voor derde seizoen

In dit nieuwe deel heeft onder andere Jason Isaacs (Lucius Malfoy in de Harry Potter-films) een rol te pakken. Hij speelt de rol van Peter Groff, de broer van Mr. Groff. Ook actrice Jemima Kirke gaat in het seizoen pelen. Zij vertolkt de rol van Hope, de nieuwe rector. Naast de nieuwe rollen, zullen we natuurlijk ook veel bekende gezichten terug gaan zien.

Sex Education seizoen 3

Releasedatum van Sex Education seizoen 3

Met een IMDb-score van een 8.3 is Sex Education één van de publieksfavorieten van Netflix. De serie was dan ook één van de 4 topseries waarvan Netflix recent aan een nieuw seizoen werkte. We hadden echter niet verwacht dat de releasedatum van het derde seizoen al zo dichtbij zou komen. Die staat voorlopig namelijk gepland voor 17 januari 2021.

Betekent dit dat de andere series uit dat rijtje topseries, zoals La Casa de Papel seizoen 5, óók in de eerste maanden van 2021 naar Netflix komen? Het sexssssssis overigens niet de eerste serie met een vroege release in het nieuwe jaar. Zo vertelden we je eerder ook al over de datum waarop we Suits seizoen 8 deel 2 kunnen bingen. Met andere woorden: ook in het nieuwe jaar doen we er goed aan om ons Netflix abonnement te verlengen.