Mindhunter (2017-2019)

In Mindhunter volgen we een FBI-agent van de Elite Serial Crime Unit die nieuwe vormen van gedragsanalyse ontwikkelt om seriemoordenaars op te pakken. Met zijn onorthodoxe aanpak weet hij vele successen te boeken, maar tegenover elk succes staat een niet zo leuke prijs. Deze Netflix-serie biedt een diepgaand inzicht in de psyche van crimnelen en onderzoekt de complexiteit van het oplossen van deze misdaden. Deze serie past echt heel goed in de lijst van de beste seriemoordenaars op Netflix.

IMDb: 8.6/10

Copycat Killer (2023)

Copycat Killer draait om een seriemoordenaar die de slachtoffers, politie en media manipuleert. Hij verandert zijn misdaden in een mediaspektakel dat iedereen in zijn greep houdt. Deze psychologische thriller neemt je mee in de donkere wereld van copycat-moorden en laat zien hoe ver mensen bereid zijn te gaan voor roem en erkenning. 

IMDb: 7.0/10

The Fall (2013-2016)

The Fall volgt politie-inspecteur Stella Gibson, die wordt ingehuurd om een onopgeloste moord in Belfast te ontrafelen. De verantwoordelijke seriemoordenaar, Paul Spector, blijft ondertussen gruwelijke misdaden plegen. Tijdens het politie-onderzoek komen de verhalen van alle betrokkenen aan bod en worden de psychologische aspecten van zowel de dader als de rechercheur belicht.

IMDb: 8.1/10

Crime Scene: The Times Square Killer (2021)

In Crime Scene: The Times Square Killer jaagt de beruchte ‘Torso Killer’ in het New York City van de jaren zeventig op vrouwen om zijn groteske fantasieën te vervullen, terwijl hij tegelijkertijd uit handen van de politie probeert te blijven. Deze docuserie duikt diep in de donkerste plekken van de misdaad en biedt een fascinerend kijkje achter de schermen bij het onderzoek naar deze seriemoordenaar.

IMDb: 6.5/10

Somebody (2022) 

In Somebody vindt er een moord plaats waarbij de app “Somebody” betrokken lijkt te zijn bij de zaak. Deze mysterieuze serie neemt je mee in een wereld waarin technologie en misdaad samenkomen.

IMDb: 6.0/10

The Serpent (2021)

The Serpent vertelt het waargebeurde verhaal van Charles Sobhraj, een beruchte seriemoordenaar uit de jaren zeventig, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van zo’n 20 jonge toeristen. Samen met zijn vriendin en handlanger pleegde hij moorden en andere misdaden in Thailand, Nepal en India. Deze serie volgt een jonge Nederlandse diplomaat die onverwacht verwikkeld raakt in het web van leugens en misdaad dat Sobhraj heeft gesponnen.

IMDb: 7.6/10

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022)

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story brengt het gruwelijke verhaal van Jeffrey Dahmer tot leven. Hij werd gearresteerd in 1991 nadat de politie verschillende lichaamsdelen had ontdekt, waaronder afgehakte hoofden, en talloze polaroids van verminkte lichamen in zijn appartement in Milwaukee. De moordenaar bekende dat hij minstens 17 mensen had vermoord terwijl hij lange tijd aan de politie wist te ontsnappen. Deze serie belicht niet alleen de misdaden zelf, maar ook het systemische racisme en institutioneel falen van de politie die hebben bijgedragen aan Dahmers moorddadige acties.

IMDb: 7.9/10

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019)

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes draait om de beruchte seriemoordenaar Ted Bundy, die in 2019 precies dertig jaar geleden is geëxecuteerd voor drie moorden uit de jaren zeventig. In deze documentaire worden beeld- en geluidsopnames getoond uit de periode waarin Bundy in de dodencel zat, terwijl hij wachtte op zijn executie. Deze serie biedt een uniek kijkje in het brein van een van Amerika’s meest beruchte seriemoordenaars.

IMDb: 7.7/10

YOU (2018-2024)

Welke serie over seriemoordenaars die ook te zien is op Netflix is, YOU. In YOU volgen we Joe Goldberg, een boekverkoper die geobsedeerd raakt door een mooie jonge vrouw genaamd Guinevere Beck nadat ze zijn boekwinkel binnenloopt. Joe begint haar leven te stalken en gebruikt sociale media om alles over haar te weten te komen. Wat begint als interesse mondt al snel uit in een obsessie, met gruwelijke consequenties voor alle betrokkenen.

IMDb: 7.7/10

L’Affaire Fourniret (2023)

L’Affaire Fourniret vertelt het verhaal van Michel Fourniret, Frankrijks meest beruchte seriemoordenaar. Tussen 1987 en 2003 pleegde hij met zekerheid elf moorden, waaronder die van de twaalfjarige Elisabeth Brichet, zijn enige Belgische slachtoffer. Deze serie werpt een licht op de misdaden van Fourniret en de rol van zijn vrouw en medeplichtige Monique Olivier.

IMDb: 6.8/10

Scream: The TV Series (2015-2019)

Scream: The TV Series is gebaseerd op de iconische Scream-filmfranchise en volgt een groep vrienden wiens leven verandert wanneer online pesten resulteert in een brute moord die herinneringen oproept aan eerdere moordpartijen. De serie combineert spanning, humor en mysterie terwijl de vriendengroep geliefden, verdachten, doelwitten en slachtoffers wordt van een moordenaar die uit is op bloed.

IMDb: 7.0/10

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (2021)

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer vertelt het verhaal van Richard Ramirez, ook wel bekend als “The Night Stalker”. Ramirez werd berucht om zijn gewelddadige misdaden in de jaren tachtig, waarbij hij mannen, vrouwen, ouderen en mogelijk zelfs een kind vermoordde. Deze docuserie werpt een licht op de duistere aantrekkingskracht die Ramirez had op sommige mensen en hoe wetshandhavers hem uiteindelijk hebben geïdentificeerd en gevangen.

IMDb: 7.5/10

The Sons Of Sam: A Descent Into Darkness (2021)

The Sons Of Sam: A Descent Into Darkness onderzoekt de zaak van David Berkowitz, beter bekend als de “Son of Sam”. Berkowitz bekende schuldig te zijn aan meerdere moorden in New York en beweerde lid te zijn van een satanische sekte. Deze serie volgt het werk van journalist Maury Terry, die veertig jaar lang aan de zaak heeft gewerkt en ervan overtuigd was dat Berkowitz niet alleen handelde.

IMDb: 7.0/10

The Alienist (2018-2020)

The Alienist speelt zich af in het jaar 1896 en volgt de excentrieke psycholoog Laszlo Kreizler, die een reeks gruwelijke moorden op jonge mannelijke prostituees moet oplossen. Hij krijgt hulp van John Moore, een illustrator voor de krant, en Sara Howard, een jonge vrouw met de ambitie om de eerste vrouwelijke detective in New York te worden. The Alienist is een visueel verbluffende serie die je meeneemt naar het duistere en gevaarlijke New York van de late 19e eeuw.

IMDb: 7.7/10

The Ripper (2020)

The Ripper vertelt het verhaal van de beruchte Yorkshire Ripper, die tussen 1975 en 1980 verantwoordelijk was voor de moord op dertien vrouwen in West Yorkshire en Manchester. Deze serie biedt een gedetailleerd overzicht van het politieonderzoek en laat zien hoe deze seriemoordenaar jarenlang uit handen van de politie wist te blijven. Met interviews met onderzoekers, journalisten, overlevenden en families van slachtoffers biedt The Ripper een aangrijpende kijk op deze gruwelijke misdaden.

IMDb: 7.1/10

Met deze lijst heb je zeker genoeg series om je jezelf te vermaken, als je op zoek bent naar spannende series over seriemoordenaars op Netflix. Of je nu houdt van seriemoordenaars met waargebeurde docuseries, psychologische thrillers of historische dramaseries, er is voor ieder wat wils op Netflix. Dus waar wacht je op? En gooi al deze seriemoordenaars series van Netflix in je lijst.