True Detective is één van de beste anthologieseries

True Detective is een anthologieserie, wat inhoudt dat in elk seizoen een andere zaak wordt belicht en andere acteurs hun kunstjes tonen. Het allereerste seizoen van de succesvolle serie ging op 12 januari 2014 in première en maakte heel wat los in de mediawereld. De cast bestond onder andere uit: Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts en Tory Kittles. Het concept werd door schrijver Nic Pizzolatto in eerste instantie bedoeld als roman, maar al gauw kwam hij erachter dat dit beter vertaald kon worden naar een serie. And so it began…

Zoals de naam al enigszins suggereert zijn politieonderzoeken een rode draad door alle verschillende afleveringen. Waarin ze persoonlijke en professionele geheimen van de betrokkenen blootleggen, zowel binnen als buiten de wet.

 

Lovende recensies

De afleveringen hadden gemiddeld 11,2 miljoen kijkers, waarmee het eerste seizoen van True Detective het meest bekeken eerste seizoen is van een originele HBO-serie sinds Band of Brothers. Op IMDb staat ‘ie dan ook op de 30e plek van ‘Top Rated Shows’, met een 9.0/10. Da’s lang niet niks.

True-detective

Gaat er een True Detective seizoen 4 komen?

Voor een vierde seizoen van True Detective zouden plannen zijn, maar deze zijn nog niet verder aangekondigd. Nic Pizzolatto is ook druk in de weer met een aantal andere projecten, dus de vraag is of die er überhaupt nog gaat komen. Daarnaast lagen de kijkcijfers van het derde seizoen (2019) aanzienlijk lager dan die van seizoen één en twee. En het werd bekend dat de frustraties op de set zo nu en dan hoog opliepen.