Probleem: Enkel seks in het missionaris positie

Het is logisch dat jullie na jaren seks over zijn gegaan tot dit populaire standje. Missionaris is namelijk een heel makkelijk standje, wat over het algemeen voor beide prettig aanvoelt. Toch is dit een teken dat jullie seks een punt heeft bereikt waarop het er meer om draait om klaar te komen, dan om echt intiem met elkaar te zijn.

Oplossing: Wissel het af

Het is niet nodig om van niets bijzonders naar acrobatiek te gaan. In plaats daarvan kun je hetzelfde standje wel afwisselen door het op anderen plekken te doen, als de keuken of de eettafel. Je kunt er ook voor kiezen om het standje iets af te wisselen door haar been over jouw schouder te gooien of haar benen om jouw rug te klemmen. En wanneer jullie er beide voor in zijn kun je haar ook aan het bed vastbinden, terwijl jij jouw ding kunt doen. Zin om eens wat nieuws te proberen? Check dan deze seks tips.

seks stel relatie man man

Probleem: Orale seks is niet meer aan de orde

Luiheid is hoogstwaarschijnlijk een deel van het probleem. Jullie hoeven je niet meer te bewijzen en gaan voor de gemakkelijke weg. Maar wanneer er geen sprake meer is van orale seks, heeft dat vaak met een ander, groter, probleem te maken: stelletjes willen zo snel mogelijk naar het eindresultaat: een orgasme. Jullie zijn langzamerhand vergeten dat het ook om plezier draait en dan worden dingen als orale seks slechts een bijzaak.

Oplossing: Plan avonden zonder seks

Spreek met elkaar af dat je twee of drie dagen per maand in het teken stelt van elkaar verwennen. Jullie hebben die dagen geen seks, maar zetten de avonden in teken van relaxen en genieten. Jullie voelen geen druk om over te gaan op de daadwerkelijke seks, maar hoeven enkel orale seks te geven, te ontvangen en te genieten.

Probleem: In het donker

Ten eerste is seks helemaal niet bedoelt om altijd ’s avonds te hebben. Wissel het af en probeer op afwisselde momenten van elkaar te genieten. Maar doen jullie het ’s avonds altijd met het licht uit, dan moet daar misschien maar eens verandering in komen. Het is niet prettig om met groot licht aan seks te hebben, bovendien kan ze het als zeer onprettig ervaren, omdat ze zich kwetsbaar voelt als je alles kunt zien.

Oplossing: Een beetje licht

Een hele voor de hand liggende oplossing, maar eentje die wel zijn vruchten afwerpt. De volgende keer moet je een klein lampje aan laten of wanneer je het helemaal romantisch wilt maken kun je kaarsjes laten branden. Op die manier kunnen jullie elkaar toch in de ogen aankijken en voelt zij zich niet onzeker. Vindt ze dit toch te veel licht? Dan je er altijd nog voor kiezen om het licht op de gang aan te laten en de rest uit te doen.

seks partner stel koppel man man

Probleem: Verschillende bedtijden

Nadat jullie een tijd bij elkaar zijn is elke avond kroelen en samen naar bed – met de intentie om seks te hebben – er vanaf. Jullie focussen je meer en meer op je eigen ding en het kijken van nog een Netflix aflevering heeft voorrang gekregen op jullie seksleven. Het is een gewoonte geworden om allebei op verschillende tijden naar bed te gaan.

Oplossing: Pas je aan

Je zou uiteraard je bedtijd kunnen aanpassen aan die van haar, maar er zijn leukere manieren om jullie planningen aan elkaar aan te passen. Deel jullie Google kalender met elkaar en zoek naar tijden waarop jullie overdag tijd voor elkaar hebben. Vindt ze het idee dat jij als verrassing op kantoor langskomt maar niets, dan kun je haar ook een meeting verzoek sturen, serieus. Kies een goede spot uit waar jullie met elkaar de liefde kunnen bedrijven, gedurende lunchtijd. Een andere optie: verras haar ’s ochtends in de douche voordat jullie naar werk gaan. Zo beginnen jullie de dag goed en maakt het niets uit dat je later op de dag te moe bent om seks te hebben.

Probleem: Jullie praten niet over seks

Jullie hebben al jaren seks, maar wanneer de laatste keer was dat jullie het er met elkaar over hadden? We hebben simpelweg niet geleerd om te praten over seks. Daarnaast kan het behoorlijk ongemakkelijk aanvoelen om over de dingen te praten waar je van houdt. Mensen willen hun partner niet beledigen door te zeggen dat ze iets lekker of niet lekker vinden wat zij al jarenlang doet.

De oplossing: Maak er een spel van

Verander seks praat in een spel, door sexy activiteiten op te schrijven die jij lekker vindt en laat je partner hetzelfde doen. Denk niet alleen aan seks, maar schrijf ook dingen op als, samen douchen, sexten (seks berichtjes) of seks buiten de deur. Deel jullie lijst met elkaar en kies iedere keer twee of meer activiteiten van elkaar, om die dag bij elkaar uit te voeren. Bespreek achteraf wat je wel en niet lekker vond en wat zou je graag anders willen. En wat vond je de vorige keer nou echt héél lekker? Maak er een spel van waar jullie beide lol aan beleven.

partner stel koppel man man

Probleem: Jullie kussen elkaar niet

Wellicht vind je zoenen iets voor scholieren, maar de waarheid is, kussen is een van de meest effectieve manieren om intiemer te worden met elkaar. Voor sommige mensen is dit zelfs intiemer dan daadwerkelijke seks. Maar in de race om klaar te komen vergeten we dit wel eens.

Oplossing:

Maak er een gewoonte van om haar een kus te geven iedere keer als je elkaar gedag zegt. Verras haar zo nu en dan met een hele intense kus. Bovendien bereik je door haar regelmatig overdag te kussen, dat het in de slaapkamer veel natuurlijker over komt.

Besteed wat meer aandacht aan elkaar, het is belangrijk dat jullie allebei aan jullie behoeftes komen en dat seks niet een verplicht onderdeel wordt van jullie relatie. Hier lees je 8 tips voor een gezonder en beter seksleven.