1. Werk aan jezelf

Bij seks is het heel belangrijk dat je comfortabel bent met jezelf. Je moet lekker in je vel zitten en met genoeg zelfvertrouwen onder de lakens kruipen. Zit jij niet zo lekker in je vel of twijfel je ergens aan, verander het dan. Ga bijvoorbeeld fitnessen of praat met iemand over jouw problemen.

2. Reflecteer

Eerlijk zijn over wat je wel en niet lekker vindt is voor veel mensen een ongelofelijke uitdaging. Bedenk dat ieder mens anders is en dus ook iets anders lekker vindt. Er is geen enkele reden om je te schamen. Praat over wat jouw behoeftes zijn, elkaars behoeftes kennen is een heel belangrijk onderdeel van een relatie.

3. Maak het spannend

“Spice it up a little bit”

Spanning is belangrijk voor een relatie, dat geldt ook in bed. Zorg dat je zo nu en dan eens wat nieuws probeert. Denk bijvoorbeeld aan toys, filmpjes, glijmiddel, rollenspellen of seks games. Dit zijn allemaal simpele manieren om jouw seksleven weer wat nieuw leven in te blazen.

gezond en beter seksleven bed seks man man

4. Kwaliteit over kwantiteit

Wij mensen meten seks vaak in hoeveelheden, dit geldt voor salaris, opleiding, likes op Facebook en voor seks. Echter zegt de hoeveelheid seks die je hebt of het aantal partners die je hebt gehad helemaal niks over of je een goed seksleven hebt. Intimiteit met de persoon waar je van houdt is veel belangrijker, dan elke week een nieuwe chick in bed.

5. Intimiteit

Dat brengt ons gelijk bij het volgende. Vluggertjes zijn leuk zo af en toe, maar een gezond seksleven vergt meer dan dat. Dit gaat niet zozeer om hoe lang je het volhoudt, maar meer om andere intimiteit, zoals knuffelen, haar hand vasthouden of gewoon het feit dat jullie samen leuke dingen doen. Voorspel is ook een ongelofelijk belangrijk middel om jullie intimiteit te vergroten.

6. Voeding en sport

Naast dat te zwaar zijn voor erectiestoornissen kan zorgen, is een fit lijf belangrijk om energiek genoeg te zijn. Mensen met overgewicht hebben vaak, na een lange dag werken, geen puf meer om ’s avonds nog te sporten. Naast het feit dat dit hartstikke zonde is, is het ook slecht voor je relatie. Sporten en op je voeding letten is daarom belangrijk.

beter seksleven man man vrouw spannend

7. Voeding voor de daad

Wat je voor dat je samen jouw bed in duikt consumeert heeft behoorlijk veel invloed op de seks. Alcohol bijvoorbeeld zorgt er namelijk voor dat je moeilijk tot een orgasme komt, dit geldt zeker voor mannen. Ook koffie, drugs, spinazie, asperges en roken zijn niet bevorderlijk. Dit zijn dingen die bij orale seks onaangenaam kunnen smaken.

8. Doe het veilig

We sluiten dit rijtje af met een wijze les: doe het veilig. Het is misschien niet chill om met je zatte kop een condoom te zoeken in je nachtkastje en die vervolgens om te doen, maar het is nog veel vervelender om een SOA aan een avontuur over te houden. Ben je seksueel actief, dan is het van belang je jaarlijks te laten checken.

Kortom: wees open over jullie seksleven, praat erover met je partner en houd jezelf niet voor de gek. Ook al hebben jullie misschien niet zo vaak seks, de keren dat je seks hebt, maak er dan ook daadwerkelijk wat van. Op die manier verhoog je de spanning en kun je werken aan een intiemere relatie. Let op je voeding en doe het veilig.